Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvješće MMF-a

Ako se kriza ne sanira do kraja, mogla bi ući i u kroničnu fazu

Christine Lagarde (1)
Press Association/PIXSELL
17.04.2013.
u 21:00

Eurozona više nije toliko nestabilna, no primjer Cipra pokazuje da na njezinu rubu još ima problema

Iz Međunarodnog monetarnog fonda je poručeno kako je saniranje međunarodne financijske krize samo djelomično obavljeno i da bi, ako ne bude potpuno dovršeno, kriza mogla ući u novu, kroničnu fazu. U svome šestomjesečnom izvješću o globalnoj financijskoj stabilnosti MMF ističe kako primjer Cipra pokazuje koliko je još globalni financijski sustav na krhkim nogama.

Iako je jedan od zaključaka i to da je svjetsko financijsko tržište stabilnije nego prije šest mjeseci, MMF poziva na detektiranje i saniranje prijetnji koje bi mogle ugroziti stabilnost globalnih financija.

MMF je osobito zadovoljan što se smanjila financijska napetost u eurozoni koja je prije samo šest mjeseci bila u najakutnijoj fazi i izgledalo je kao da će se svakoga trenutka raspasti. Na primjeru Cipra objašnjava da je kriza u rubnim dijelovima eurozone još u zamahu te da se banke u tim zemljama još bore s visokim troškovima kapitala, malim profitom i sve lošijom aktivom.

>> MMF: Hrvatsko gospodarstvo ipak očekuje pad, rast tek iduće godine

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije