Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR BOŽINOVIĆ

'Ako netko misli da se HDZ može ucjenjivati, grdno se vara'

26.10.2019.
u 20:50

HNS je na spomenutom sastanku vladajuće koalicije tražio odgodu proračuna zbog nedostatka političkog dogovora

– HNS je u cijelu tu priču krenuo s pitanjem radnog, odnosno materijalnog statusa prosvjetara, učitelja i profesora u osnovnom i srednjem obrazovanju. Od početka govorimo da ne treba izdvajati pojedine segmente zaposlenih u javnom i državnom sektoru jer tom porukom ispada da se svaki ministar treba boriti isključivo za svoje, ne vodeći računa o širini slike – rekao je jučer Davor Božinović gostujući na Hrvatskom radiju. Tako su iz HDZ-a još jednom odaslali poruku svom partneru, referirajući se na činjenicu da je HNS nakon sastanka vladajuće koalicije bio nezadovoljan što u prijedlogu proračuna za 2020. koji je na sastanku predočen nema rješenja za nastavnike, profesore i učitelje te ponovno zaprijetio uskratom podrške.

Na spomenutom sastanku, na kojem je glavnu riječ imao ministar Marić, bili su svi koalicijski partneri, a kako doznajemo, HNS-ovci neće odustati – poručuju da ruku za proračun neće podići ako se ne ponudi rješenje za zaposlenike obrazovnog sektora.

– Želimo podići materijalni status zaposlenih u Hrvatskoj. Radimo sve što je moguće u okviru onoga što je realno, ali za sve. Međutim, ako netko misli da se HDZ može ucjenjivati, grdno se vara – kazao je Božinović poručivši kako je HDZ u svakom trenutku spreman za izbore.

HNS je na spomenutom sastanku vladajuće koalicije tražio odgodu proračuna zbog nedostatka političkog dogovora jer je, kako tvrde, par dana prije na sastanku na kojem je bila ministrica Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i ministar financija Zdravko Marić, dogovoreno da se do rješenja za koeficijente, sindikatima, odnosno učiteljima i profesorima, ponude kompenzacijske mjere, a sada ih u predstavljenom proračunu nije bilo.

Komentara 8

Avatar Nlnja
Nlnja
21:07 26.10.2019.

vlada se nastavlja sramotiti, dogodine trebaju predsjedati EU-om, a nesposobni su riješiti štrajk šačice učitelja... čitava će europa brujati o anemičnom nesposobnjakoviću i njegovim klaunima koji se nazivaju vladom...

ZI
zip123
07:35 27.10.2019.

Pupovac je dokazao da moze.

OB
ObrenM
10:26 27.10.2019.

"Ne bojimo se izbora"-laz desetljeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije