Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija

Ako ne može uspjeti BiH, onda ne može ni Unija

jakovčić
Duško Marušić/PIXSELL
29.04.2010.
u 12:03

- Naš je koncept Europa u malom. Primjer je BiH. Ako ta zemlja ne može uspjeti, onda ni veliki projekt EU nema perspektivu, rekao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

POREČ - Liberalni pogled na perspektivu Europske unije svodi se na borbu protiv nacionalizama, liberalizaciju ekonomije te regionalizaciju, decentralizaciju i autonomiju, rekao je europarlamentarac Jelko Kacin na međunarodnoj konferenciji liberala pod nazivom "Hrvatska na putu u EU - liberalni pristup", održanoj u Istarskoj sabornici u Poreču koju je organizirao IDS, a financirala zaklada Friedrich Naumann.

Predstavnici liberalnih stranaka iz 11 zemalja govorili su o problematici proširenja Unije na jugoistočnu Europu, iskustvima s autonomijom zemalja koja su već u Uniji te položaju lokalnih i regionalnih vlasti u Europi.

- Naš je koncept Europa u malom. Primjer je BiH. Ako ta zemlja ne može uspjeti, onda ni veliki projekt EU nema perspektivu - rekao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Središnji događaj konferencije bio je potpisivanje sporazuma o suradnji između IDS-a i CDC-a, najjače španjolske regionalne stranke iz Katalonije. Cilj suradnje je veća uspješnost i transparentnost javnog i političkog djelovanja, poboljšanja djelovanja civilnih institucija na svim razinama te unapređenje rada u izvršavanju javnih ovlasti.

Komentara 8

VI
Vinko37
15:08 29.04.2010.

Kajin i jakovcic kao informirani politicari dobro znaju da se u Hrvatskoj ne moze govoriti o nacionalizmu, buduci da u vladi ima cak i neprijatelja. Vas dvojica duzni ste stati na stranu antifasizma i kao takovi setati se po Evropi. To ste trebali uciniti jos 1991. kad je cijeli svijet bio sokiran zbog agresije na vasu domovinu. Vi ste ili placeni ili hipnotizirani.

ST
student007
23:40 01.05.2010.

EU je tvorevina koja nema dugoročnu perspektivu, hrpa naroda, jezika i kultra koji si baš nisu previše slični, a htjeli bi sve centralizirat da svima šefuju i da su svi isti - nebu išlo

UK
Ugo Kajvez
12:49 29.04.2010.

Ovaj poluhrvat se samo privija kako vjetar puše, ništa čudno ni novo za njega ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije