Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI VREMENSKI UVJETI

Ako ne morate, ne krećite na put! Zbog orkanske bure, poplava i kiše zatvorene ceste, u prekidu i trajektne linije

Orkanska bura u Bakarcu
Nel Pavletic/PIXSELL
17.09.2022.
u 10:48

Ukoliko morate na put, stanje na cestama provjerite na stranicama Hrvatskog autokluba. Na put krenite s adekvatnom opremom i - upalite svjetla dok ste na cesti!

Promjena vremena zahvatila je većinu Hrvatske i donijela obilne oborine, jak vjetar i pad temperatura te samim time i utjecala na uvjete za vožnju, stoga je putovanja koja nisu nužna bolje odgoditi za sutra ili početak tjedna kada se očekuje postupno smirivanje vremena i prestanak oborina te razvedravanje. 

Trenutno su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog lokalno obilnijih oborina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Zbog olujne bure ograničenja su na pojedinim cestama u priobalju, a na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8) veća je opasnost od odrona. Pojačan je promet na važnijim cestama.

- Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila - poručuju iz Hrvatskog autokluba.

Zbog olujnog vjetra:

  • samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica te Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, na DC99 između čvora i mjesta Križišće te na LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila);
  • na mostu Krk (D102) zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6 t nosivosti.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su:

  • državna cesta DC42 Ogulin-Vrbovsko;
  • državna cesta DC228 na dionici Jurovski Brod-Kamanje;
  • županijska cesta ŽC5033 na dionici Brod na Kupi – Brod Moravice;
  • lokalna cesta LC 58032 Blaževci-Zapeć;
  • zbog odrona zatvorena je dionica ŽC5033 Brod na Kupi-Hrvatsko.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Brestova-Porozina, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, a zbog jakog vjetra ne voze katamarani na linijama Split-Bol, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Novalja - Rab - Rijeka i Pula-Unije-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar.

>> VIDEO: Kamioni koje je nevrijeme u Čazmi srušilo i dalje stoje uz cestu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije