Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurišić o Mesiću:

Ako nam ne može pomoći, ne bi mi onda rekao da dođem sutra

\'27.12.2009., Zagreb - Predsjednik Stipe Mesic ceka izborne rezultate uoci prvog kruga rezultata predsjednickih izbora. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
22.05.2012.
u 21:51

Preslušane snimke telefonskih razgovora Mesićeva zeta Renata Obranovića na suđenju Dragi Tadiću ne idu u prilog bivšem predsjedniku RH.

Da je bivši predsjednik Stjepan Mesić, blago rečeno, imao dovoljno dobrih saznanja o nakani petorice prijatelja osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša da podmite suce Vrhovnog suda zbog njegove blaže kazne, dalo se naslutiti u utorak nakon nastavka suđenja osječkom poduzetniku Dragi Tadiću.

Sastanak u Grškovićevoj

On je jedini na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda jer su ostali suoptuženici priznali krivnju i nagodili se s USKOK-om. U utorak je nastavljeno preslušavanje snimljenih telefonskih razgovora optuženika i njihovih pomagača pa su tako reproducirani i razgovori splitskog poduzetnika Srećka Jurišića i svjedoka Renata Obranovića, inače Mesićeva zeta.

Njih dvojica razgovarali su potkraj srpnja 2010. godine kada je u javnost izbila afera Vrhovni sud, a njezini sudionici shvatili da su pod “mjerama” pa su novinarka Sanja Marketić i član HDSSB-a Ivan Drmić lažno prijavili policiji da je nepoznata osoba od njih tražila mito zbog Glavaševa slučaja. Jurišić u to vrijeme zove Obranovića te je iz njihova razgovora, bez obzira na to što govore kratko i u šiframa, jasno kako poduzetnik želi da mu Obranović dogovori sastanak s Mesićem, ne navodeći njegovo ime. Jurišić traži da vidi bivšeg predsjednika da dogovore kako će Marketić i Drmić povući kaznene prijave te da se čitava stvar “ispegla”. Zbog toga Obranović zove Jurišića.

– Jesi večeras u Zagrebu? - pita Obranović.

– Da, prošao sam Šibenik, potvrđuje Jurišić.

– Sutra računaj na sastanak u 10.15 sati.

– Dobro.

– Rekao je da te mora vidjeti, uletio sam mu doslovno na tri minute, nije u Zagrebu, otišao je na put. Nisam mu ni stigao ono ostaviti.

– Dobro, ponovit ćemo onda čitavu lekciju.

O svome razgovoru s Mesićevim zetom Jurišić obavještava i Tadića, a iz njihova je razgovora jasno da su uplašeni kako ne bi imali problema zbog nečega što su, prema njihovu uvjerenju, skrivili Marketić i Drmić.

Podnijela raport Glavašu

– Ako nam ne može pomoći, ne bi mi onda rekao da dođem sutra – kaže Jurišić.

– Tako je – uzvraća Tadić.

– Ne znam što da mu o svemu kažem.

– Treba mu reći da pokopa ovog do groba.

– Ovo dvoje me direktno zanima jer su mi najviše nanijeli štetu.

Jurišićev i Tadićev razgovor završava zaključkom što Mesiću treba reći, a Jurišić ovako završava dijalog: “Ako meni stari odradi onako kako mislim, onda mi mogu popušit’ k....” Iz prijašnje komunikacije Marketićeve i Glavaša proizlazi da mu je spominjala Mesića. Tako ga nakon povratka iz Zagreba, prije nego što se saznalo da im prisluškuju telefone, u šiframa izvještava da su bili kod Mesića, ali mu ne spominje ime, da je informiran o svemu, da je išao pitati što je s time, ali da mu nisu znali točno reći.

Komentara 73

TI
tirkizna
09:40 23.05.2012.

He, he, he.... pa ovo je pravi špilšul u zemlji špijunčina!

ST
\"strombolila\"
22:02 22.05.2012.

LOPINA!!!! -sta drugo?

MA
malamlak
07:24 23.05.2012.

tipično za cigana mesića, za siću će postati domoljub, ustaša ili četnik ili jugoslaven, čovjek bez ideala i morala i uvijek je u pitanju nekih dvadesetak tridesetak tisuća eura-a , dem-a usd za koje ovaj bijdenik prodaje duđu đavlu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije