Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U SAVEZNIŠTVU

Ako Donald Trump napadne Iran, SAD i Izrael postaju mete

22.08.2018.
u 11:02

- Amerikanci tvrde da trebamo prihvatiti sve što oni kažu. To onda nisu pregovori, već diktatura

Visoki iranski klerik upozorio je Washington u srijedu da će SAD i njegov saveznik Izrael postati mete ako Amerikanci napadnu Iran, što je nastavak prijetnji nakon ponovnog uvođenja sankcija SAD-a Iranu.

Ahmad Hatami rekao je tijekom molitve u Teheranu da je neprihvatljivo što je Donald Trump izrazio spremnost na izravne razgovore s iranskim vođama s obzirom na to da američki predsjednik želi da Teheran povuče program balističkih projektila i da se ograniči iranski utjecaj u regiji.

"Amerikanci tvrde da trebamo prihvatiti sve što oni kažu. To onda nisu pregovori, već diktatura. Islamska Republika i iranski narod borit će se protiv diktature", rekao je Hatami, prenosi novinska agencija Mizan.

"Cijena ratovanja s Iranom bila bi vrlo visoka za Ameriku. Oni znaju da će SAD i njihov glavni saveznik Izrael postati mete ako naude Iranu i na najblaži mogući način", poručio je Hatami.

Hatami nije rekao koje bi snage izvršile takve napade, ali je Iran ranije objavio da projektilima može naciljati izraelske gradove u slučaju prijetnji. Iran ima i saveznike u regiji, uključujući libanonski Hezbolah.

Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je u utorak da neustrašive vojne snage Islamske Republike odvraćaju Washington od napada i obećao jačanje vojne moći Irana.

>> Pogledajte mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 14

ZA
Zapadnjak
13:13 22.08.2018.

od dvije skupine koje se mrze zbog bilo kojeg razloga, meta je onaj tko je slabiji, da je Iran jaci od SAD-a, SAD bi bio meta, da je egipat prije 300 godina bio jak, engleska bi bila njihova kolonija -- drugim rijecima, svi ovi povijesno slabiji bi se da su dovoljno jaki ponašali u najmanju ruku jednako kao zapad, a vjerojatno značajno gore i zločinačkije stoga ne vidim niti jedan razlog zašto bih podržavao takve umjesto SAD-a ili bilo koje druge zapadne zemlje...

Avatar Foton
Foton
15:10 22.08.2018.

Opet jedna budala koja izaziva Ameriku, a znamo kako bi to mogle zavrsiti, Americi nista, a oni u kamenom dobu. To je kao da se ja pretim Crocopu, a poslje me sastavljaju u nekakvoj bolnici.

0
0
14:43 22.08.2018.

Iranci nisu loši ljudi bez obzira na vjeru koja je danas vrlo konfliktna....ali svaki otpor Irana je smješan. Jedan Izrael ima nekoliko puta veći državni proračun od Rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije