Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog izjave

Ako dođe do sudskog postupka Gredelja će zastupat Nobilo

'19.02.2010., Cakovec, Hrvatska- Odvjetnik Vladimir Gredelj odrzao press konferenciju na kojoj je branio Zvezdanu Tresku, bivsu ravnateljicu OS Senkovec zbog slucaja Atlanta. Photo: Vjeran Zganec Rogu
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
24.11.2011.
u 22:00

Gredelj je zastupao Anto Nobila kad je prošle godine pokrenut disciplinski postupak protiv njega koji još nije završen.

Disciplinski tužitelj Hrvatske odvjetničke komore Predrag Laban proučava izjavu Vladimira Gredelja, odvjetnika koji zastupa HDZ, kako bi odlučio hoće li zbog nje pokrenuti disciplinski postupak protiv Gredelja.

Riječ je o izjavi za Večernji list, u kojoj tvrdi da bi bila sramota da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić podigne optužnicu protiv HDZ-a prije izbora. – Uvjeren sam da Bajić to neće učiniti, a ako učini, bilo bi korektno da se učlani u SDP, kako bi sve bilo transparentno – rekao je Gredelj. U Komori nisu dobili prijavu zbog te izjave, pa ni od Bajića, nego to čine na vlastitu inicijativu, a još nije jasno hoće li postupak biti pokrenut. Stoga nije ni poznato hoće li to biti postupak zbog, moguće je, neprimjerenog pokušaja utjecaja na glavnog državnog odvjetnika ili zbog samoreklame, na što se u Komori gleda pomalo zastarjelo po uvjerenju mnogih.

Gredelj kaže kako na Bajića gleda kao na prijatelja i kolegu, s dužnim poštovanjem, te da izjavu nije dao kako bi njegov ugled umanjio niti da vrši pritisak. – Htio sam čitateljima predočiti što bi se dogodilo da se ostvari nešto što je zbog zakonskih rokova nemoguće – objašnjava Gredelj. Ako do postupka ipak dođe, Gredelja će zastupati Anto Nobilo, kojega je Gredelj zastupao kad je prošle godine pokrenut disciplinski postupak protiv njega koji još nije završen.

Komentara 6

IB
iva.begovic
22:21 24.11.2011.

A i ova Odvjetnička komora je prozirna - očito žele poboljšati ugled odvjetnika. Jel kako inače protumačiti ... U Komori nisu dobili prijavu zbog te izjave, pa ni od Bajića, nego to čine na vlastitu inicijativu, ... Da baš, nemaju pametnijeg posla? Neka se radje pozabave malo sa odvjetničkim tarifama pa ih usporede sa ostalim zemljama i još uzmu u obzir kolika je platežna mogućnost hrvatskih građana. Eventualno to bi im moglo malo poboljšati ugled u javnosti. A možda niti to.

OD
oltar domovine
23:43 24.11.2011.

sudstvo odvijetnicke komore zamore ovi oni sve je to korupcija varanje laganje i daj meni a sta vama ostane i tko je jamio taj je jamio !

Avatar mlijeko
mlijeko
00:16 25.11.2011.

Obrtnička komora-odvjetnici rade svašta, a kada ih mi obični građani prijavimo zbog očiglednih kršenja odvjetničke etike i odvjetničkog kodeksa, odgovor uopće ne dobivamo ili dobijemo obrazloženje iz kojega je jasno da se štiti nemoral a ponekad i kriminal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije