Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjetni trg Trakavica oko bespravnog stana

Ako Dikan ne sruši ilegalni dio stana ovaj tjedan, paroh najavljuje ovrhu

radeljak
Pixsell
18.01.2010.
u 23:45

Josip Radeljak Dikan smatra da je presuda nepravedna i nepoštena te će, kaže, iskoristiti sva pravna oružja.

Iako bi prema pravomoćnoj presudi zagrebačkog Županijskog suda Josip Radeljak Dikan do kraja tjedna trebao srušiti svoj bespravno sagrađen stan na sedmom, zadnjem katu zgrade na Trgu Petra Preradovića 5., čini se da će objekt do daljeg ostati netaknut, a trakavica se nastaviti.

Udvostručen prostor

Naime, Radeljak smatra da presuda nakon sedam godina parničenja nije poštena pa će pokušati iskoristiti preostala pravna oružja. S druge strane, Srpska pravoslavna crkva, većinski vlasnik zgrade u središtu grada, najavljuje ovrhu ako do kraja tjedna Dikan ne bude poštovao sudsku odluku.

Prema riječima paroha Milenka Popovića, Radeljak je prilikom "okupacije prostora", svoju početnu kvadraturu od 42 četvorna metra, udvostručio.

- Uredio je prostoriju od oko 35 kvadrata i oformio zimski vrt od najmanje sedamdesetak te isti ogradio s vanjske strane sa staklenom stijenom. Postavio je kamin, dvanaest žardinijera, dizalo, roštilj, a napravio je i novi dimnjak – ispričao je paroh Popović. Sve to Radeljak negira i tvrdi kako sve činjenice idu njemu u prilog i da za to ima dokumentaciju.

Ne plaća pričuvu?

Popović tvrdi i da Radeljak godinama ne plaća pričuvu, plin, struju, čistačice, a traži da mu se kao vlasniku devet posto zgrade daje isti postotak dobiti od iznajmljenih prostora u zgradi.

Komentara 7

TU
tupslav
03:32 19.01.2010.

Hm, Ako Dikanu uspije, moga bi i ja probati ? !

CR
crodal
02:02 19.01.2010.

Nedaj se pope, ne dozvoli sotoni da se siri. Ja 100% Hrvat sam uz tebe. Ako zatrebas materijalnu pomoc da ga pobijedis na Sudu, dobit ces je.

TC
tigar-cro
19:11 19.01.2010.

Sorry, Admine....koliko ti, Dikan, placa za....viagru???...:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije