Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
španjolska

Akcija spašavanja djeteta iz bunara: Nemoguće je da u uski otvor stane odrasla osoba

Spašavanje dječaka u Španjolskoj
Foto: Reuters/Pixsell
1/11
18.01.2019.
u 10:40

Bunar je dubok 110 metara, a  spasioci i inženjeri rade cijeli dan i noć ne bi li uspjeli u naumu spašavanja malenog dječaka

Na području Malage u Španjolskoj u nedjelju je u bunar upalo dvogodišnje dijete. Bunar je dubok 110 metara, a  spasioci i inženjeri rade cijeli dan i noć ne bi li uspjeli u naumu spašavanja malenog dječaka. 

No problem je taj što je otvor bunara preuzak pa je gotovo nemoguće da u njega stane odrasla osoba, prenosi 24 sata. Iz tih su razloga na ovoj akciji spašavanja angažirani inženjeri ne bi li smislili pravodobno rješenje u spašavanju nedužnog djeteta.

Inženjer građevinarstva, Angel García Vidal, predložio je da bageri iskopaju zemlju oko bunara do dubine od 30 metara, a nakon toga trebali bi napraviti dva paralelna tunela iz kojih bi se moglo pristupiti dnu bunara. 

– Radimo što brže možemo i radimo sve kako bismo spasili dječaka – kazao je Vidal. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

BS
@bserver
11:27 18.01.2019.

koji je to idiot ostavio bunar dubok 110m otvoren i pristupačan 2 godišnjaku? To je za tešku robiju! Naći će oni još ponešto u tom bunaru

Avatar nekakav
nekakav
11:30 18.01.2019.

kako pasti u bunar dubok 110 metara, preživjeti 5 dana, a imati samo dvije godine... u vrijeme robotike i specijalnih materijala, kamera, da vi nemate običnu sajlu na koju ćete staviti daljinski upravljanu ruku koja će ako ništa drugo omotati dječaka nekom trakom, jadni ste. obične 'škare' kakve imaju ovi što hodaju po trupce divlje trešnje bi prije riješila ovo nego ovi 'stručnjaci'. vrijeme ističe... a oni bi kopali brdo....

DO
dopizdilomi
10:29 18.01.2019.

A da spustite odraslog, oprostite na izrazu, "patuljka".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije