Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bit će još akcija

Akcija pošumljavanja Park šume Adica kod Vukovara

Vukovar
Branimir Bradarić
18.02.2018.
u 13:19

Najvažnija je poruka da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne stvari i pozitivne priče, a svakako je ekološki sustav grada Vukovara i park šuma Adica jedna od tih stvari, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

U organizaciji Grada Vukovara i Hrvatskih šuma – šumarije Vukovar u vukovarskoj Park šumi Adica održana je akcija pod nazivom Drvo zasadi - Adicu pomladi. Radi se o akciji pošumljavanja Adice koju Vukovarci nazivaju i „plućima grada“.

U okviru akcije zasađeno je 1125 sadnica drveta od čega 900 sadnica hrasta i 225 sadnica jasena.

- Mislim kako smo napravili dobro djelo za buduće generacije, za našu djecu i unuke koji su danas bili s nama. Najvažnija je poruka da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne stvari i pozitivne priče, a svakako je ekološki sustav grada Vukovara i park šuma Adica jedna od tih stvari, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Najavio je kako će na jesen, opet u suradnji s Hrvatskim šumama, biti organizirana još jedna akcija u kojoj će, kako je rečeno, biti pokazano zajedništvo ne samo na razini grada nego i na razini cijele Hrvatske.

- Postoji niz prijedloga i ideja, a među njima i onih da se akcije sadnje drveća po svim glavnim ulicama organiziraju svake jeseni i proljeća. Plan nam je da Vukovar poput Osijeka prometnemo u grad kojeg prati glas o lijepim parkovima i uređenim zelenim površinama, rekao je Penava.

Komentara 1

Avatar anti_komunist
anti_komunist
14:23 18.02.2018.

jel bio koji dzabalebaros iz centra za mirovine studije ili mladi antifasist u akciji sa lopatom u ruci....??...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije