Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronašli i oružje

Dvoje uhićenih zbog prijetnji Plenkoviću: 'Bezuk je htio ubiti premijera, a i ja maštam o tome'

Zagreb: Nakon napada na policajca na Markovom trgu na Jabukovcu pronađeno tijelo navodnog napadača
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/7
17.10.2020.
u 12:18

63-godišnji susjed obitelji Bezuk, koji je i u kumskim odnosima s njima, uhićen je sinoć, a današnjom pretragom njegove obiteljske kuće i drugih objekata, nađeno je više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.

Policija je Večernjem listu potvrdila kako je na području Kutine danas provedena policijska akcija povezana sa slučajem Danijela Bezuka, napadača s Markova trga.

63-godišnji susjed obitelji Bezuk, koji je i u kumskim odnosima s njima, uhićen je sinoć zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću, a današnjom pretragom njegove obiteljske kuće i drugih objekata u Kletištu, pokraj Kutine, nađeno je više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.

Kako je priopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom sa šireg područja Kutine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnja na štetu predsjednika Vlade RH te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Video - Premijer Plenković na sjednici Vlade: "Ovaj napad s Markovog trga ima i elemente terorističkog akta!"

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorijama i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari koje je oduzeto.

Inače, dan nakon što je Danijel Bezuk pucao na Markovu trgu te teško ozlijedio policajca, zbog nedopuštenog posjedovanja oružja je uhićen i njegov otac, koji je ubrzo i pušten.

Dodajmo i kako su zagrebački policajci uhitili 48-godišnjaka nakon informacije o prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te su istragom trebali potvrditi sumnju i otkriti tko stoji iza profila.

Prijetnja na društvenoj mreži objavljena je 14. listopada u ranim jutarnjim satima oko 5.35 s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak preko mobitela pristupio svom profilu na društvenoj mreži te na taj način objavio tekst kojim je iskazao prijetnju usmrćivanjem. Naime, pretragom njegovog mobitela policijski su službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.

VIDEO: Stric napadača s Markova trga: "Da je divljak, pijanac ili agresivan, znalo bi to selo. On to nije bio. Shrvani smo."

Ključne riječi

Komentara 131

AN
ante7
11:36 17.10.2020.

Pitajte uhićenog zna li što o Borgu, Janafu, Vjetroparku, davanju djece istospolnim parovima, blindiranim Mercedesima ....

MI
mirokrcmar
12:56 17.10.2020.

a ja mastam da kupim otok Goli i na njemu napravim privatni zatvor...i da mi tam dojdu sve ove nase lopine...kakva bi to zarada bila, lova do krova....

HI
hadezeovac_iz_sumadije
10:59 17.10.2020.

Teroristi moraju odgovarati zbog oštećenja Plenkovićevog Hugo Boss odijela izlučevinama iz debelog crijeva. A i tangi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije