Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak akcije Otvorenog radija

Pomozite potrebitima kupnjom 'šunke za poslije' i omogućite im dostojanstven Uskrs

šunka
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
01.04.2015.
u 13:30

Kupljena šunka ostaje u mesnici s računom i čeka svog novog vlasnika

Prošle godine Otvoreni radio napravio je humanitarnu akciju “Šunka za poslije”, koju nastavlja i ove godine. Potaknuti zabrinjavajućim društvenim pojavana  – ljudima koji kopaju po kantama za smeće, djeci koja nemaju što jesti, Otvoreni radio odlučio je pomoći.

Zhvaljujući mesnicama i ljudima dobre volje lanjska je akcija bila uspješna. Ove godine u akciju su uključili javne kuhinje u Šibeniku, Valpovu, Đakovu, Virovitici, Osijeku, Rijeci i Koprivnici. U tim gradovima prikupljene šunke preuzet će javne kuhinje. U svim ostalim gradovima ljudi će, kao i prošle godine, moći preuzeti šunke u mesnicama koje sudjeluju u akciji.

Akciji se može pridružiti svatko na način da u mesnicama koje su uključene u akciju kupac kaže da želi kupiti “Šunku za poslije”. Kupac može izabrati težinu šunke, kao i koliko ih želite kupiti. Kupljena šunka ostaje u mesnici s računom i čeka svog novog vlasnika. U spomenutim gradovima (Šibeniku, Valpovu, Đakovu, Virovitici, Osijeku, Rijeci i Koprivnici) šunke će preuzeti javne kuhinje, a u svim ostalim gradovima socijalno ugroženi građani mogu sami preuzeti šunke. Jednostavno zatražite “Šunku za poslije”.

Mesnice koje sudjeluju u akciji bit će označene letcima. I vaša mesnica može sudjelovati u akciji! Javite se na otvoreni@otvoreni.hr, Facebook ili besplatni telefon 0800 33 55!

>> 'Šunka za poslije' da svaki uskrsni stol bude blagdanski

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije