Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ordinacija"

Akcija ordinacija: Prvookrivljeni Fara skupio 32 kaznene prijave

\'20.10.2010. Zupanijski sud, Varazdin, U uskokovoj akciji ordinacija uhiceno je petero djelatnika odjela za ginekologiju u Varazdinu. Na istrazni sud privedeni su doktori Kirchbaum, Fara i Pitner Pho
Marko Jurinec/PIXSELL
22.10.2010.
u 18:01

Trećeokrivljenog Aleksandra Jukića tereti se i da je u listopadu prošle godine obavio pobačaj maloljetnici u 14. tjednu trudnoće.

Protiv sedmorice ginekologa koji su radili protivno pravilima svoje struke podignute su optužnice. Šestorici njih, osim Aleksandra Jukića koji je priznao krivnju, određen je i jednomjesečni pritvor.

Prvookrivljeni Davor Fara skupio je čak 32 kaznena djela. Slijedi Oskar Kircbaum kojeg se tereti za 22 djela. Trećeokrivljenog Jukića tereti se i da je u listopadu prošle godine obavio ilegalni pobačaj maloljetnici u 14. tjednu trudnoće.

Sve njih i Zorana Pitnera Odvjetništvo tereti da su od jeseni 2007. do rujna 2010. godine u više trudnica na njihov zahtjev ili uz posredovanje ginekologa Nevena Hećimovića i Cvjetka Čandrlića prekidali neželjene, ali uredne trudnoće tražeći od 600 do 2000 kuna.

Izdavali su uputnice u koje su upisivali lažne dijagnoze, a obavljene pobačaje nisu evidentirali u službenoj dokumentaciji te tako zaradili 56.630 kuna, a bolnicu oštetili za 52.000.

Komentara 12

OB
-obrisani-
18:29 22.10.2010.

vidite li kakva smo imbecilija? mi proganjamo ljude za 10 000 kn kroz 60 \"kaznenih djela\" nisu krive kurve što nisu dale za gumicu još će khurvetine tražiti doktore za odštetu, a to što su se one tako dobro izhebaleale besplatno, sad treba platit ne hebač, već neko treći? krivi su oni koji ispravljaju tuđe greške država nam se ponaša kao utjerivač dugova a nisu bitne milijarde pokradenih eura ! ova država nema više nikakvog smisla - potpuna imbecilija na bilo kojem nivou !

DH
dalibor.hren
19:13 22.10.2010.

\"Novinarka\" je napisala imena i prezimena osumnjičenih. Što ako se dokaže da nisu krivi? Jesu li več osuđeni?

EU
eureka001
22:03 22.10.2010.

kaj ga seru svi od reda ak hapse onda moraju se doktore pohapsit, a ljudi ce hodat k veterinarima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije