Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija

Akcija mladih uzvraća Mrsiću: Za Europu ćemo školovati sluge

\'28.03.2012., Zupanijska palaca, Varazdin - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsic u radnom je posjetu Varazdinu. Nakon susreta s zupanom Predragom Stromarom sastao se s gradonacelnikom Ha
Marko Jurinec/Pixsell
17.05.2012.
u 12:35

Nakon zakona o "poticanom volontiranju", stiže "druga faza povratka u robovlasništvo", tvrde u Akciji mladih

Akcija mladih napala je ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića koji je izjavio da "obrazovati ljude za zanimanja koja su kod nas nezapošljiva nije pošteno ni prema mladima, ni prema njihovim roditeljima, a nije dobro ni za gospodarstvo i državu", implicirajući da Hrvatskoj kao turističkoj zemlji trebaju kuhari i konobari, a ne informatičari ili inženjeri za kojih kod nas nema posla. Nakon zakona o "poticanom volontiranju", stiže "druga faza povratka u robovlasništvo", tvrde u Akciji mladih, i dodaju: "Umjesto visokoobrazovanih kadrova, za Europu ćemo školovati sluge".

"Svaka vam čast na tome što ste se uhvatili problema strategije obrazovanja i zapošljavanja. To nam je svakako potrebno. Ali ne zaboravite da je vaš posao uvesti reda među poslodavcima koji koriste svaku rupu u zakonu i svaku nedorečenost kako bi nauštrb mladih ljudi srezali troškove", kaže se u priopćenju Akcije mladih. Također se navodi da ugostiteljskih radnika nedostaje jer su potplaćeni i loše tretirani.

"Prestanite uništavati snove djeci koja žele svoju kreativnost ispoljavati u radu s računalima i pobrinite se za to da poslodavci počnu cijeniti školovane konobare, pa će se Hrvati početi i upisivati u ugostiteljske škole", tvrde u Akciji mladih.

Komentara 16

DA
danebi
12:49 17.05.2012.

ajoj, svi misle da ce ulaskom u EU postati bogovi??? Dobro jutro!

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:06 17.05.2012.

Trebam radnika, da mi iskopa kaNAL dug 500 metara dubok 2 metra i širok pola metra. Radnik neka nosi gablec sa sobom i ne mora mi ništa platiti

OB
-obrisani-
12:45 17.05.2012.

.. Jesu li ovo srbijanske novine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije