Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ohrabrio ih majmun

Ahmadinejad: Spreman sam postati prvi Iranac u svemiru

mahmoud ahmadinejad,mahmud ahmadinedžad
Reuters/PIXSELL
04.02.2013.
u 14:26

Teheran je prošlog tjedna potvrdio da je dugo planirana misija lansiranja majmuna u svemir uspješno okončana. Nakon njegova povratka na Zemlju, brojni su dužnosnici taj korak pozdravili te ujedno najavili misiju slanja čovjeka u kozmos.

Uspješna misija lansiranja majmuna u svemir očito je okuražila mnoge Irance pa je tako predsjednik Mahmud Ahmadinejad kazao da je spreman preuzeti odgovornost i postati prvi čovjek kojeg će Iran poslati u svemir, javlja Guardian.

– Spreman sam postati prvo ljudsko biće koje će u svemir poslati iranski znanstvenici. Slanje živih bića rezultat je naših napora i posvećenosti tisuća iranskih znanstvenika – objasnio je Ahmadinejad, inače poznat po provokativnim izjavama koje javnost često ni ne shvaća ozbiljno.

Teheran je prošlog tjedna potvrdio da je dugo planirana misija lansiranja majmuna u svemir uspješno okončana. Nakon njegova povratka na Zemlju, brojni su dužnosnici taj korak pozdravili te ujedno najavili misiju slanja čovjeka u kozmos.

Prošlotjedna svemirska misija izazvala je dodatnu zabrinutost na Zapadu jer se ista raketna tehnologija može iskoristiti i u proizvodnji nosača nuklearnih bojnih glava na balističkim raketama.

 >>VIDEO Iran prikazao drugog majmuna i lažirao misiju u svemir?

 

Komentara 32

RE
@rea
22:24 04.02.2013.

IRIB-Sekretar Visokog vijeća nacionalne sigurnosti IR Iran je kazao da je Sirija prva linija otpora islamskog svijeta cionističkom režimu (31.01.) Prema njegovim riječima, "cilj neprijatelja je da pritiscima na islamski otpor spriječi jačanje nove islamske civilizacije". Koga onda IRI podržavaa u Siriji, sekularnog Assada ili radjanje nove islamske civilizacije? Il se gornji zaheb'o u izjavi, he,he ?

Avatar El Indio
El Indio
14:40 04.02.2013.

Steta te je, neka Iran angazira nase politicare tako ako neuspje da bude samo materijalna steta

RE
@rea
22:19 04.02.2013.

Lako za njega, izbori su za par mjeseci. Puno bitnije, može li se ayatollaha otpremit' u svemir ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije