Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgovor za trošenje

Ahmadinedžad: Izbori u SAD-u su bojno polje za kapitaliste

mahmoud ahmadinejad,mahmud ahmadinedžad
Reuters/PIXSELL
08.11.2012.
u 18:54

Demokracija je postala sustav u kojemu manjina vlada većinom, rekao je iranski predsjednik

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad kritizirao je izbore u SAD-u nazvavši ih "bojnim poljem za kapitaliste" zbog ogromnih novčanih iznosa potrošenih na predizborne kampanje, prenosi Fox. Ahmadinedžad je, sudjelujući u Indoneziji na forumu o demokraciji, rekao kako je demokracija postala sustav u kojemu manjina vlada većinom.

– Samo pogledajte situaciju u Europi i SAD-u. Izbori, manifestacija ljudske volje, postali su bojno polje za kapitaliste i izgovor za nepromišljeno trošenje – rekao je Ahmadinedžad, čija je zemlja u zategnutim odnosima sa SAD-om zbog razvijanja nuklearnog programa i neprijateljstva prema Izraelu. Iranski je vođa rekao da mu je svejedno tko je pobijedio na američkim izborima.

– Nije važno pobijediti ili izgubiti. Važni su politika i ponašanje, a ovakvo ponašanje treba mijenjati – rekao je Ahmadinedžad, koji je također zatražio zatvaranje američkih vojnih baza diljem svijeta. Još jednom je napomenuo da Iran nuklearnu energiju namjerava koristiti samo u mirnodopske svrhe, a ne kao oružje.

– IAEA je pregledala naša nuklearna postrojenja i 10 dužnosnika je potvrdilo da ništa ne ukazuje da je iranski nuklearni program usmjeren u nemirnodopske svrhe – poručio je Ahmadinedžad.

>> VIDEO Romney čestitao Obami: Molim se za predsjednika

>> EU, UN, NATO... Svi se vesele nastavku suradnje s Obamom

Komentara 22

RA
rafaell
19:49 08.11.2012.

kao i uvijek pametan,istinit,pravedan i pošten intervju,ako ne vjerujeto pogledajte bilo koji drugi-Šteta što mu ističe mandat a vjerske vođe ostaju pravi vladari Irana,koja šteta

Avatar commentator
commentator
22:32 08.11.2012.

08.11.2012 u 18:54h večernjak je napisao/la: -----Demokracija je postala sustav u kojemu manjina vlada većinom, rekao je iranski predsjednik----- I dobro je rek'o.

OB
-obrisani-
19:07 08.11.2012.

to brate nedzade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije