Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor opet u fokusu

Udružena oporba danas predaje zahtjev za opoziv Martine Dalić

20.03.2018.
u 07:00

Potpisi su prikupljeni još početkom ožujka, ali se iz taktičkih razloga odugovlačilo s upućivanjem opoziva u proceduru

"Udružena” oporba najvjerojatnije danas, a najkasnije sutra predat će potpise koje je prikupila za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Riječ je o potpisima koje je oporba prikupila još početkom mjeseca, ali ih nije predala odmah u proceduru zbog, kako su objasnili, taktičkih razloga. – Vladajući su opoziv htjeli brzo riješiti, stisnuti nekako koalicijske partnere i to skinuti s dnevnog reda. Našim taktiziranjem to će pitanje tek sada doći u fokus, a vladajućima se, vidimo, situacija poprilično zakomplicirala – kaže član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić.

Za pokretanje zahtjeva za opoziv oporbi je potreban minimalno 31 potpis, no prikupljena su 32 potpisa, i to iz većine oporbenih klubova izuzev IDS-a te Neovisnih za Hrvatsku, čija je članica Bruna Esih prije najavila da ne namjerava dati potpis, ali da će glasati za opoziv.

Nakon što oporba preda potpise, po proceduri se zahtjev za opoziv odmah uvrštava u dnevni red Sabora i od tada teče osmodnevni rok u kojem se Vlada treba očitovati o prijedlogu, a parlamentarna rasprava mora se provesti u roku od 30 dana. U oporbi su svjesni da im je gotovo nemoguće skupiti 76 glasova potrebnih za rušenje ministrice, no inicijativa je pokrenuta kako bi se u raspravi upozorilo na sve nepravilnosti vezane uz lex Agrokor.

Osim toga, iako oporba ima maksimalno 72 glasa za opoziv, još je pitanje kako će se pri glasanju postaviti zastupnici SDSS-a i predstavnik talijanske manjine Furio Radin koji su po tom pitanju još neodređeni. 

Komentara 20

PR
prajdali100
08:24 20.03.2018.

Ova mi se Dalić nikada nije sviđala ali čim su protiv nje Bero, Beljak, Petrov, Sumrak Sataraš......mora da nešto vrijedi.

DR
droza
07:15 20.03.2018.

Epilog u vidu nagodbe dionika u Agrokoru sve je izvjesniji, a nemoć, jad, nesposobnost i demagogija u oporbi, sve očitija.

DU
Deleted user
12:23 20.03.2018.

Neznam zasto mi pjesma Zeljka Bebeka, 'Kucka Nevjerna" dolazi na um?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije