Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Todorić dao intervju:

'Agrokor nije imao ništa s politikom. Ne plašim se zatvora, idem do kraja, upamtite!'

Ivica Todorić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
04.09.2019.
u 09:44

– Kada je bilo koja stranka došla i tražila pomoć, ja sam osobno dao svoj novac, na koji sam platio porez, i nikada nisam davao više od 50.000 kuna. Agrokor nije ni u što upetljan – rekao je Todorić

Agrokor u 30 godina nije imao s politkom ništa, nijedan političar nije pomagao Agrokoru, rekao je bivši vlasnik tog koncerna Ivica Todorić u današnjem intervjuu za N1. Protiv Todorića je u ponedjeljak podignuta optužnica u kojoj ga se s još tri osobe tereti da su oštetili Agrokor za 1,25 milijuna eura.

– Kada je bilo koja stranka došla i tražila pomoć, ja sam osobno dao svoj novac, na koji sam platio porez, i nikada nisam davao više od 50.000 kuna. Agrokor nije ni u što upetljan, imao sam moralnu obavezu da u Hrvatskoj to sve funkcionira savršeno i ne na bazi korupcije – rekao je Todorić.

Na pitanje zašto je doveo tvrtku do bankrota, nije htio odgovoriti. Rekao je da Agrokor nije bio u problemima nego da su "Plenković i njegova ekipa danonoćno govorili laži o njemu i Agrokoru". Na pitanje zašto je dizao kredite s kamatnom stopom od devet posto kod ruskih banaka, rekao je da je gradio Hrvatsku. 

– Ulagao sam u hrvatsku industriju i budućnost i tu su te pare i ja jedini mogu reći gdje su pare uložene – rekao je Todorić koji za optužnicu kaže da je sramota hrvatskog pravosuđa, tužilaštva i politike. Na pitanje o 1,2 milijuna eura za, kako stoji u optužnici, savjetovanje, također nije izravno odgovorio nego se prisjetio da se, kada je 2014. kupio Mercator, osobno zadužio za 500 milijuna eura i to je sve dao u Agrokor.

– I sad ću ja ići izvlačiti iz Agrokora. Mogao sam uzeti 500 milijuna eura svojih para, a ne krasti od firme. Jesam uzeo 67 milijuna kuna, to su četiri obitelji i svi smo radili od jutra do sutra i stvarali smo Agrokor i gradili budućnost Hrvatske – rekao je Todorić.

Rekao je i da je potpisao tisuće ugovora koje nikada nije čitao te se zapitao: "Jel' bih ja stvorio ovakvu kompaniju da sam čitao ugovore?" Tvrdi da ga je napala zločinačka organizacija te da će to dokazati, a o budućnosti Fortenove, koja je preuzela poslovanje Agrokora, kaže: "To uopće ne postoji."

– To je kaos, to je firma koja je vrijedila šest milijardi eura kada sam otišao, sada vrijedi možda tri, a ne mogu dobiti ni dvije milijarde za nju. To je napravljeno na kriminalu – rekao je Todorić dodajući da se radi o najvećoj korupcijskoj aferi u povijesti ove zemlje. Poručio je i da se ne plaši novog odlaska u zatvor.

– Zašto? Što bih se plašio? Ja idem do kraja, upamtite to! – poručio je.

VIDEO Ivica Todorić izlazi iz Remetinca:

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:11 04.09.2019.

Valjda računa na neubrojivost pa priča nebuloze. U svakom slučaju ostajem pri svome. Da pravosuđe imalo vrijedi, optužnica bi trebala biti teška minimalno 100 milijardi i uključivala bi sve bivše i sadašnje premijere i ministre, guvernere HNB-a i ravnatelje HANF-e, uključujući jedan i jedini HDZ. Sve drugo je nevrijedno ostanka u Hrvatskoj.

PR
pravednik2
10:56 04.09.2019.

500 milijuna eura vlastitih! Kako? Odakle?

DU
Deleted user
11:13 04.09.2019.

Drug Todorić se pogubio u vremenu i prostoru. Da nije bilo politike, nebi bilo niti njega. I danas bi prodavao ruže na Dolcu. Svi ti sposobni tajkuni su uvijek trošili i troše državni novac, a kad je država prestala davati,, onda su propali. To je sve nepismena bagra za takve projekte. Treba njemu, bližoj i široj obitelji, kao i menadžerima Agrokora sve oduzeti, jer je ve stečeno na kriminalu. Na zapadu rade generacijama, pa nisu mogl toliko zaraditi i uštediti, samo vrsni jugoslavenski lumeni mogu to dok grabe iz državne kase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije