Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKONČANJE ISTRAGE

Vještačenje otkrilo: Agrokor manipulirao financijskim izvještajima

Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.06.2019.
u 20:55

Ovaj je izvještaj predan u ruke Državnog odvjetništva, a sada su dobili ključni argument koji je potreban da se po okončanju istrage podigne optužnica.

Prema prvim informacijama, Financijsko vještačenje u slučaju Agrokora pokazuje kako je Agrokor manipulirao financijskim izvještajima.

Kako neslužbeno doznaje N1, radi se o financijskom vještačenju napisanom na 250 stranica teksta koji nije rezultat slučajnosti ili predmet različitih interpretacija. Navode da su se računovodstveni postupci vodili su se s ciljem da se dovede u zabludu sve koji su bili u poslovnom odnosu s Agrokorom. Dokument je predan u ruke Državnog odvjetništva, a sada su dobili ključni argument koji je potreban da se po okončanju istrage podigne optužnica.

Podsjećamo, financijsko-knjigovodstveno vještačenje u predmetu Agrokor dovršeno je te je nalaz vještaka dostavljen i obrani, priopćilo je u petak zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO). Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenuta u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeni su i drugi članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su neki bili zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor. Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.

 

Komentara 14

PR
prajdali100
21:33 21.06.2019.

Lopina ide u zatvor !

Avatar Melankolija
Melankolija
22:03 21.06.2019.

Jao pa nije valjda, inspekcija mu nije bila 20 godina i sad ovo?

DH
dalibor.hren
21:40 21.06.2019.

Neće valjda samo todorić naje***i!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije