Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Agrokor dogovara kredit od 400 milijuna eura

01.06.2017.
u 00:00

Drugi čovjek Sberbanka u intervjuu Večernjem listu kritizirao je i komunikaciju s povjerenikom Ramljakom

Kritike drugog čovjeka Sberbanka Maksima Poletajeva na rad izvanredne uprave Agrokora i očekivanja od nje i Vlade vezana za bolju transparentnost i komunikaciju izazvali su brojne reakcije, a zaključak je da suradnja nije upitna, ali da je premalo vremena u kojem je izvanredni povjerenik iz kaosa u kojem se Agrokor zbog Todorića našao, a što je i sam Poletajev priznao, mogao napraviti čudo u samo šest tjedana.

Zbog niza zamjerki ruska banka za sada nije donijela odluku u davanju novog kredita. No, iako je još jučer tijekom dana bilo dogovoreno da će se kredit s domaćim bankama i zapadnim fondovima ugovoriti do petka, naknadno je odlučeno da se produlji rok do oko deset dana, u kojem razdoblju se daje mogućost da se u kreditiranje uključe i drugi potencijalni kreditori. Ta odluka mogla bi se povezati s dolaskom Poletajeva u Zagreb i zahtjevom za bolju suradnju, te njegovom porukom da su Sberbanci potrebna dva do tri tjedna da donesu odluku o kreditiranju.

Može se nagađati da hrvatska strana prolongiranjem roka za novi kredit, daje vremena upravo Rusima da se odluče hoće li ili ne sudjelovati u daljnjem financiranju. Za sada je s bankama i fondovima ugovoren iznos od 400 milijuna eura, pri čemu ne bi bilo potrebe za povlačenjem cijelog iznosa, dao bi se pod roll-up uvjetom i kamatom ispod pet posto. Taj novac osigurao bi nesmetano poslovanje, posebno u vrijeme turističke sezone.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Slaven Letica: Zašto sam za manjinsku Vladu, a ne za preslaganje

>>Varaždin je šampion kontinentalnog turizma

>>Nova pošast: Fidget spinner smanjuje stres i poboljšava koncentraciju

>>Odlazak Ivice Olića: Dosta je bilo, odlazim u igračku mirovinu

>>Uhićen Pripuz: Sumnjiče ga za utaju 100 milijuna kuna poreza

Komentara 13

DR
Draš
00:04 01.06.2017.

Da dodatno pojasnim o kakvim se lažima i obmanama radi.Prvo se Toda zaduživao kod nas,kad se prezadužio ,prešao je na zapad,kad su mu prije nekoliko godina zatvorili pipu tamo otišao je Rusima.Kada su mu i oni zatvorili pipu,nastao je problem i kaos .Da su postojali nekakvi fondovi i banke bilo gdje na svijetu koje su bile spremne nastaviti financirati crnu rupu zvanu od milja Agrokor,mislite da bi uopće bilo potrebno izglasavati Lex Agrokor?Mislite da bi nastala sva ova strka i panika kod nas da je taj novac tako lako dobiti kako kaže Plenković ili Ramljak?Zaključite sami.

PU
Pukovnik
08:09 01.06.2017.

Idemo ispocetka: Problem je nastao jer AGROKOR nije mogao servisirati dug koji je meduvremeno nadrastao samu vrijednost imovine koncerna. Zato (i naravno da zastiti kriminalnu spregu politike i Todorica) je drzava poslala svog "guvernera". Zasto se, pod milim Bogom, dodatnu upumpavaju krediti u nesto sto se spasiti nemoze?! Postoji rijesenje: 1. Zatvor za SVE odgovorne i konfiskacija imovine i potraznja za skrivenim racunima. 2. Stecaj i namirivanje dugova (koliko ce to biti moguce) kroz prodaju pojedinacki dijelova AGROKOR-a.

HU
Hunter
22:35 31.05.2017.

Iii da... izađite na izbore u nedjelju jer sve je med i mlijeko. Ipak smo spašeni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije