Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SUMNJIVOM DRUŠTVU

Agnellijev unuk ucijenjen kompromitirajućim slikama

Lapo Elkann
25.01.2010.
u 12:36

Lapo Elkann, unuk pokojnog vlasnika Fiata Giannija Agnellija, trebao je platiti 300.000 eura za otkup fotografija koje bi ga kompromitirale, kako one ne bi bile objavljene u listovima.

RIM – Trebao je platiti 300.000 eura za otkup slika na kojima je bio u društvu transseksualaca kako one ne bi bile objavljene u listovima. Slikama je ucijenjen Lapo Elkann, unuk pokojnog vlasnika Fiata Giannija Agnellija. Novu istragu o kompromitirajućim fotografijama, kojima neki talijanski paparazzi ucjenjuju, slavne vodi milanski tužitelj Frank di Maio. Slike koje bi kompromitirale Lapu Elkanna navodno su snimljene u Parizu i nisu one na kojima se Agnellijev unuk nalazi drogiran u društvu transseksualca, koje je 2005. imao Fabrizio Corona, bivši muž hrvatske manekenke Nine Morić. Za ucjenjivačku sliku iz toga razdoblja Corona je na prvostupanjskom sudu bio kažnjen s tri godine i osam mjeseci zatvora, a zatim za dio optužbe oslobođen.

Ovo je nova istraga o ucjenjivanju estradnih zvijezda i političara kompromitirajućim slikama. Pod istragom su četiri osobe, odnosno fotografi Max Scarfone i Maurizio Sorge te Carmen Masi, vlasnica fotografske agencije Photo Masi, kao i venecijanski poduzetnik Massimiliano Fullin. Naime, Fullin, koji organizira događaje i bavi se odnosima s javnošću, bio je oslobođen u sličnoj istrazi koja se vodila u Potenzi kada je imao poslovne odnose s Fabriziom Coronom. Sada je pod istragom u Milanu gdje se analizira 20 slučajeva ucjenjivanja kompromitirajućim fotografijama. Na procesu u Milanu svjedočio je i Alfonso Signorini, glavni urednik tjednika Chi, koji, prema riječima paparazza, najbolje plaća kompromitirajuće slike poznatih osoba. Tjednik Chi nalazi se u sastavu izdavačke kuće Silvija Berlusconija. Taj list često otkupljuje slike, ali ih onda ne objavljuje, već ih drži u svojoj arhivi. U četvrtak se nastavlja suđenje, a tada će kao svjedok i poznavatelj situacije na tržištu slika govoriti Fabrizio Corona.

Ucjenjivanje fotografijama je jednostavno: paparazzo snimi neku poznatu osobu u nezgodnoj situaciji (drogiran, u društvu s transseksualcem, prostitutkom itd.) te je, preko agencije, najprije ponudi snimljenoj osobi na otkup kako bi kompromitirajuća slika nestala s tržišta. Ako osoba ne otkupi sliku, onda je agencija proda nekom listu. Taj je posao koji, po Coroninim riječima, radi većina paparazza,  po ocjeni tužiteljstva kazneno djelo ucjene.

Komentara 2

BT
bili-tartuf
16:08 25.01.2010.

Agnelli su porijeklom sa Losínja...

Avatar Jana
Jana
17:34 25.01.2010.

Braća Cosulich su porijeklom iz Lošinja a ne Agnelli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije