Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
islamistička pobunjenička mreža

Afganistanski talibani objavili smrt šefa mreže Hakanija

STRINGER/REUTERS/PIXSELL
04.09.2018.
u 08:27

Džalaludin Hakani utemeljio je krajem sedamdesetih godina istoimenu mrežu, uspostavljenu za borbu protiv nazočnosti SSSR-a u Afganistanu, koja je dobila pomoć SAD-a i Pakistana

Džalaludin Hakani, osnivač moćne islamističke pobunjeničke mreže Hakani, vrlo aktivne u Afganistanu, preminuo je nakon duge bolesti, objavili su u utorak talibani.

"Kao što se nosio s velikim izazovima za Alahovu vjeru tijekom mladosti te iako je bio dobra zdravlja, istrpio je dugu bolest posljednjih godina", piše u priopćenju afganistanskih talibana.

Džalaludin Hakani utemeljio je krajem sedamdesetih godina istoimenu mrežu, uspostavljenu za borbu protiv nazočnosti SSSR-a u Afganistanu, koja je dobila pomoć SAD-a i Pakistana.

Ministar režima talibana devedesetih godina, Džalaludin Hakani okrenuo se od 2001. protiv američkih snaga i NATO-a koji su srušili fundamentalistički režim

Mreža Hakani frakcija je afganistanskih talibana, navodno bliska Al Kaidi, koja je izvele brojne napade u Afganistanu, neke protiv Amerikanaca i NATO-a. Također je se sumnjiči za povezanost s organizacijom Islamskom državom koja je vodila krvave napade u Kabulu.

Mrežu danas vodi jedan od njegovih sinova Siradžudin Hakani.

>> Pogledajte i video Tomislava Krasneca o Donaldu Trumpu 'Ovo je skandal na razini afere Watergate'

Ključne riječi

Komentara 2

BR
brojevi
13:01 04.09.2018.

Kancelarki Merkel i Macronu bilo bi najpametnije, kad im već ne odgovara krščanska Europa, da Hakanijevu grupu pozove u EU. Rezultat će biti isti kao i sa ovih stotina tisuća islamista ali daleko manje briga za ostatak europe.

NO
nogogaz
08:42 04.09.2018.

Cilim avitom slave Johna Mccaina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije