Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deportiraju iz škola

Afganistanac: Vratit ću se za godinu dana i sve vas pobiti!

03.06.2017.
u 11:51

Djevojčicu rođenu u Duisburgu, čiji su roditelji stigli iz Nepala, policajci su ispred uplakanih prijatelja izvukli s nastave i deportirali.

Najavu strožeg provođenja zakona prema onima kojima su odbijeni zahtjevi za azil njemačke su vlasti počele primjenjivati proteklih dana, no u javnosti prevladava mišljenje da se strogoća trenira na pogrešnim ljudima.

Sve je eskaliralo kada je u Duisburgu imigrantska služba upala u školu i s nastave izvukla četrnaestogodišnju djevojčicu Bivsi Ranu. Djevojčica je morala spakirati svoje stvari nakon čega je prepraćena u zračnu luku i ukrcana na let za Nepal. Njezini su roditelji uzalud pokušavali dobiti azil, a nakon brojnih ročišta u više godina sud je krajem prošle godine donio konačnu odluku o deportaciji.

Prijatelji djevojčice ostali u šoku

Prijatelji iz razreda Bivsi Rane ostali su u šoku, nisu mogli sakriti suze, a njezinoj najboljoj prijateljici je pozlilo. Zajednica je ogorčena jer je Bivsi rođena u Duisburgu, uzorna je učenica i njena obitelj nikad nije radila probleme, za razliku od, kako kažu, Sirijaca i Afganistanaca koji većinu vremena provode na ulici, ne rade ništa i skloni su incidentima. Njih bi, kažu, trebalo prve deportirati.

Slično se dogodilo i u Nürnbergu gdje je policija s nastave izvukla Asefa N. (20) iz Afganistana s ciljem da ga deportira, no njegovi kolege studenti predvođeni ljevičarskim ekstremistima sukobili su se s policijom i privremeno odgodili deportaciju. Asef N., za razliku od djevojčice iz Nepala, lažirao je podatke o svom statusu i prevario imigrantske službe, a prilikom privođenja prijetio je da će se vratiti za godinu dana i pobiti Nijemce.

Nakon puštanja iz pritvora ispričao se za svoje izjave i kazao kako nije tako mislio.

  

Komentara 8

DU
Deleted user
12:46 03.06.2017.

afganistanac prijetio i bogme ostao, njega nisu na avion.ostaje nam da čekamo i vidimo jel se samo šalio ili je mislio ozbiljno

GO
gooniegoogoo
12:18 03.06.2017.

"njegovi kolege studenti predvođeni ljevičarskim ekstremistima sukobili su se s policijom i privremeno odgodili deportaciju. Asef N., za razliku od djevojčice iz Nepala, lažirao je podatke o svom statusu i prevario imigrantske službe, a prilikom privođenja prijetio je da će se vratiti za godinu dana i pobiti Nijemce." razlike između salafista i ljevičara ne postoje

KO
kodamesepita
14:42 03.06.2017.

Afganistanac nije ostao jer je prijetio - već zbog bombaškog napada i trenutnog stanja u Afganistanu. osim toga , rekao je : " .. slijedećeg mjeseca sam opet ovdje i onda ću ubijati nijemce. ..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije