Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima tri dana

Afganistanac osuđen na smrt jer je s islama prešao na kršćanstvo

afganistan
AFP/Pixsell
07.02.2011.
u 14:03

Osuđeni Said Musa (45) suradnik je Crvenog križa, koji je pomogao stotinama svojih ozlijeđenih i traumatiziranih sunarodnjaka

Afganistanac Said Musa (45) bit će obješen jer je s islama prešao na kršćanstvo. Musi je dan rok od tri dana da se ponovno vrati islamu, a ako odbije, čeka ga vješanje.

On, međutim, u svojoj odluci ostaje nepokolebljiv.

– S mojim tijelom mogu činiti što god hoće, ali samo Bog može odlučiti kad će otići moja duša – izjavio je u razgovoru s novinarima Sunday Timesa.

Musa je suradnik Crvenog križa koji je pomogao stotinama svojih ozlijeđenih i traumatiziranih sunarodnjaka.

Sličnih slučajeva u kojima je kršćanima zbog vjere život bio ugrožen ima i u drugim muslimanskim zemljama. Takav je i slučaj Asije Bibi, majke četvero djece iz Pakistana, koja je osuđena na smrt jer je navodno uvrijedila islam.

Komentara 258

OB
-obrisani-
21:55 07.02.2011.

nije to moje mišljenje već se pretpostavlja da je bilo tako

OB
-obrisani-
01:21 08.02.2011.

Pozdravi Barola skoro zaboravih ....

OB
-obrisani-
19:39 07.02.2011.

Šahab, jesi ti za pivo? jel smiješ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije