Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

Obitelj izgnana zbog sinčića nazvanog Donald Trump

Afganistanska obitelj istjerana je iz svoje zajednice zbog imena koje su dali djetetu
Foto: Reuters/ilustracija
15.03.2018.
u 12:33

Dječak Donald Trump rođen je krajem 2016. u muslimanskoj obitelji koja je trećeg sina nazvala po američkom predsjedniku

Afganistanska obitelj izgnana je iz lokalne sredine jer su roditelji sina nazvali Donald Trump, vjerujući da će to ime donijeti dječaku sreću u životu, prenose u četvrtak agencije.

Dječak Donald Trump rođen je krajem 2016. u muslimanskoj obitelji koja je trećeg sina nazvala po američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Roditelji su vjerovali da će to dječaku kada odraste donijeti sreću, jer prvog čovjeka SAD-a smatraju uspješnim tajkunom. No, dajući sinu nemuslimansko ime izazvali su bijes ostatka obitelji koja izbor imena smatra neprihvatljivim. 

Zbog toga su ih isključili iz lokalne sredine i prisilili da odu u podstanare u glavnom gradu Kabulu, navode agencije. Prije nego što je u siječnju 2017. postao američki predsjednik, Donald Trump zaradio je milijarde u poslovanju s nekretninama. Izgradio je brojne luksuzne hotele, igračnice, nebodere i golf igrališta diljem svijeta i trgovao nekretninama na Manhattanu.

Američki časopis Forbes uvrstio ga je 2016. kao 324. najbogatiju osobu na svijetu (113. u SAD-u) s bogatstvom od više od 4,5 milijarde dolara.

 

Komentara 8

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
21:27 20.03.2018.

Treba li su ga nazvati osama bin laden.

KO
kordunmoj75
06:11 17.03.2018.

I ja sam svom zdribetu dao ime trumph

OB
Oblivion
15:34 15.03.2018.

Iskorijeniti religiju, e to bi bio golem skok za čovječanstvo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije