Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analitičari procjenjuju:
Povratak na članak

'Afere s imovinskim karticama kuhaju se u HDZ-u'

Sumnjam da će se u kampanji u HDZ-u koristiti tema kartica jer to ne odgovara “lokalnim šerifima”, kaže Relković

Komentari 53

CR
crodux
11:34 01.02.2020.

jel ima gdje članak o pošaranoj šugoslovenskoj zastavi u Rijeci?!

VL
IV
IvoDivo
13:06 01.02.2020.

Stotine tisuća u Hrvatskoj imaju veće imovine od ovih ministara , a najgori su oni koji su otimali tuđe a vlasnike likvidirali i protjerali, oni koji su bili neprijatelji, izdajice Hrvatske koji su dilali sa dokumentima, pisali optužnice protiv generalaa , leftardirani izrod i takvu gamad komunjarska novinarska, medijska bagra ne dira.

VL
JK
ja-kan
11:02 01.02.2020.

Ovakve stvari će se događati dok imamo neprofesionalnu Poreznu upravu prepunjenu stranačkim uhljebima koji ništa niti vide, niti čuju, niti znaju. O DORH-u uzaludno je trošiti i riječi, oni se pokrenu tek kada netko siđe s vlasti, prije toga nikad i ni u kojem slučaju.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
11:08 01.02.2020.

Meni bi bilo zanimljivije da čovjek koji je bio kapetan JNA do 1992 objasni kako je u 25 godina stekao imovinu od otprilike milijun EUR-a koliiko je naveo u imovinskoj kartici....

VL
Avatar ninja111
ninja111
11:00 01.02.2020.

Najgora i najkorumpiranija vlada u povijesti RH.

VL
Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
11:57 01.02.2020.

Jedva čekam unutarstranačke izbire da vidim novu garnituru u HDZ koja će izgubiti slijedeće parlamentarne izbore

VL
CR
crodux
11:26 01.02.2020.

ajmo hajka, jer kako će drukčije sdp doci na vlast! u sdp.u su svi čisti!? a hajku i montirani proces pokreću oni koji su oteli tuđu imovinu u komunizmu, to treba također ispitati!

VL
SA
samoborka
11:37 01.02.2020.

a što je s Krstičevićevom firmom kojoj preko MORHa uporno namješta poslove i izvlači tako ogromne količine novca sebi u korist? Još jedan lopov u nizu.

VL
DU
Deleted user
10:40 01.02.2020.

Cijela ta serija propisa o imovini dužnosnika je notorno loš zakon (bolje i takav nego nikakav, tako se opravdaju stalno pravnici već na prvoj godini faksa) iz "kuhinje" PF koji predlaže takve nacrte zakona. Zašto? Zato jer "približna procijenjena vrijednost", kako glasi rubrika za nekretnine, je odmah podložna sučeljavanju s tržišnom vrijednosti, a nerijetko se jako razilaze procjene ovlaštenih vještaka o vrijednosti parcele i kuće odnosno stana, recimo kad jednog angažira Porezna, a drugog banka zbog kolateralnog osiguranja kredita. Znači, političar bi morao upisati neku vrijednost koja odgovara tržišnom stanju u dotičnom trenu - iako nije ovlašteni rprocjenjitelj i nije u tom poslovnom okruženju. Uostalom, zapitajte se sami da li znate aktualnu "približnu" vrijednost nekretnine u kojoj trenutno stanujete i što bi upisali. Kasnije se mediji toga dohvate kao žute ose - pa u nacrtu zakona je trebalo stajati da političar prilaže z.k. izvadak kao dokaz vlasništva, a država ako želi "približnu procijenjenu" vrijednost baš na autentičnoj tržišnoj razini, nek angažira vještaka iz Porezne da taj "istrese" cifru. Ovako nastaje hajka - recimo Krstičević naveo "vikendica" , a onda su mu našli zk uložak "kuća s okućnicom" i opleti po njemu, a zk izvadak ne pozna izraz "vikendica".

VL
KA
kapunjohan
16:29 01.02.2020.

Upisati ovu ili onu vrijednost u imovinsku karticu ili neki predmet koji se javno posjeduje nije neki osobit prekršaj jer sve je javno. Važno je imali imovina ,,pokriće,, i kada je stečena . Sva imovina pojedinca bi morala biti evidentna iz njegove ,,poreske kartice,, kad bi službe radile ono što je bilo rečeno da će raditi- nevidljiv bi mogao ostati samo ,,prljavi novac. Ni jedna navedena vrijednost koju po vlastitoj procijeni upisuje vlasnik nije prava . Prvo cijena i vrijednost imovine nemaju ništa zajedničko i mogu se višestruko mimoilaziti. Cijena isto tako sama po sebi za jednakokvalitetan objekt može biti jako različita , pa zato se i raspisuju natječaji itd. Često se uzima kao najobjektivnija takozvana ,, poštena tržna cijena,, ali prava za vlasnika je ona koju može kao najbolju dobiti na trgu. Ministru graja ako nešto nije upisao i provjera imali pokrića a upisana vrijednost je nebitna - procijenitelji kritća moraju operirati brojevima u trenutku nabavke te imovine.

VL
KA
kajinx
15:21 01.02.2020.

Ovo je puno bolje, Staljin ih je trovao!

VL
BI
billynik
12:37 01.02.2020.

Pa taj je Relković gori od Puhovskog, nema gdje ga nema a to više govori o našim novinarima i voditeljima pojedini emisija nego o njemu.

VL
ZO
zoran234
12:11 01.02.2020.

Sada će svi zajedno zapjevati sa Mamićem onu od Mitra Mirića: " Ne može nam niko ništa"

VL
Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
11:57 01.02.2020.

Jedva čekam unutarstranačke izbire da vidim novu garnituru u HDZ koja će izgubiti slijedeće parlamentarne izbore

VL
Avatar krile11
krile11
11:46 01.02.2020.

Nevjerojatno!Reljkovic navodi kako "lokalnim serifima"ne odgovara otvaranje pitanja nastanka i kolicine imovine koju imaju clanovi HDZa???!!!O cemu mi tu pricamo i slusamo??!!Za koju bi to stranku trebalo biti uopce upitno to pitanje?Ako se to me smije i ne treba otvarati,onda niti ta stranka ne smije ici na izbore jer je kriminalna organizacija sto je cak i nase korumpirano sudstvo prepoznalo.Isuse,gdje to mi i sa cim zivimo.

VL
IT
I-To
11:31 01.02.2020.

Ako nekoga zapošljavam pregledava se sve a vi ?TOLIKO SAM IMAO NADE I POVERENJA U PLENKOVIĆA A ON RAZOČARENJE. A Možda i sam zgrće jednostavno u HDZ se nemože i netreba mo vjerovati..

VL
CR
Crocirih
11:29 01.02.2020.

Još vam nije jasno kakva je to "zajednica"?

VL
DA
danijelrukavina4
11:27 01.02.2020.

Gosp. Žarko Puhovski i "analitičari", ipak mislim da griješe. Mislim da ipak, iza svega "podmetanja" stoje samo novinari, koji , na užas političara, kontroverznih poduzetnika, raznih tajkuna, mešetara i drugih "javnih osoba" su počeli malo studioznije obavljati svoj posao. Naime,aime, moje je mišljenje da je informatizacijom postalo puno lakše doći do podataka o nekome ili nečemu, i , "lukavi podmetači" novinari, počeli su se koristiti tim dragocjenim"resursima" u obavljanju svog posla. Svi mi znamo, da su ti, "podmetači" ustvari novinari. I još kada vidimo tko su ti "podmetači". Pa to su "balavci" i "balavice" koji "podmeću" našim domoljubima. Pa gdje su oni bili kada su ti naši domoljubi vodili teške borbe u imovinskom , pardon, domovinskom ratu. Pa nisu bili još ni " u jajima". E , ali "balavci i balavice" su narasli, čak su, zamisli i školovani, pa znaju koristiti tehnologiju. I "podmetači" su sve inteligentniji. Kad izađu se "podmetačinom", to obično bude neobranjivo.

VL
AN
Antonio1952
14:34 01.02.2020.

Ovo nema nigdje da se nekoga tjera sa mjesta ministra radi par kvadratnih metara njegove okucnice. Stvarno ste banana drzava u kojoj komanci moraju po svaku cijenu doci ponovo na vlast. Zasto porijeklo imovine ne moraju prokazati Mesic, Josipovic i drugi drugovi, ili oni nemaju nista u vlasnistvu.

VL
UU
uhljeb u holdingu
14:43 01.02.2020.

Mislite valjda reći kuhaju se u Kradezeu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.