Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umiješala se korona

Afera Agrokor: Sjednica optužnog vijeća odgođena za siječanj iduće godine

Zagreb: Završne riječi u predmetu mali Agrokor, nazočili Piruška Canjuga i Ivica Todorić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
11.12.2020.
u 11:43

U aferi Agrokor tužiteljstvo tereti Ivicu Todorića te još 14 osoba da su iz tog koncerna izvukli oko 1,2 milijardu kuna. Istraga je pokrenuta u studenom 2017., probila je sve zakonske rokove, a optužnica je podignuta koncem rujna ove godine.

Optužno vijeće u aferi Agrokor, koje je bilo zakazano za 11. i 14. prosinca na zagrebačkom Županijskom sudu, odgođeno je zbog toga što je jedan od optuženika, COVID pozitivan. Stoga je sutkinja Renata Pražetina Kaleb, sjednicu optužnog vijeća odgodila za kraj siječnja iduće godine, točnije za 29. siječnja 2021.

Tada će se početi raspravljati o optužnici  u jednoj od najrazvikanijih hrvatskih afera, no teško je očekivati da optužnica odmah bude potvrđena. Zapravo to je malo vjerojatno, jer su obrane od početka istrage imale primjedbe na financijsko-knjigovodstveno vještačenje, pa će gotovo sigurno tražiti da se to vještačenje izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz.

Bez obzira na to što optužno vijeće odluči, nezadovoljna strana će imati pravo žalbe, a dok se ta žalba ne riješi vjerojatno će proći i pola godine. I sve to uz pretpostavku da se spomenuta sjednica optužnog vijeća u siječnju iduće godine uopće održi, s obzirom na epidemiološku situaciju.

Jer u tom je postupku optuženo 15 osoba, ima isto toliko odvjetnika, te je uvijek moguće da se netko od stranka u postupku razboli što je razlog za odgodu optužnog vijeća. A do tada će se  valjda  razriješiti prostorni problemi koje zagrebački Županijski sud ima, kada je u pitanju održavanje rasprava s velikim brojem optuženika, a da se pri tome zadovolje sve epidemiološke mjere.

U aferi Agrokor tužiteljstvo tereti Ivicu Todorića te još 14 osoba da su iz tog koncerna izvukli oko 1,2 milijardu kuna. Istraga je pokrenuta u studenom 2017., probila je sve zakonske rokove, a optužnica je podignuta koncem rujna ove godine. U međuvremenu Todorić je nepravomoćno oslobođen optužbi u tzv. malom Agrokoru, a suđenje za aferu Agrokor teško da će početi prije kraja 2021, početka 2022.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije