Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agrokor

Upro prstom u bivšeg šefa: 'Za financijske odluke odgovoran je Todorić'

AKCIJA AGROKOR 2. dan: Mislav Galić u pratnji odvjetnika odlazi iz DORH-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
17.10.2017.
u 19:26

Spisi već sada sadržavaju tisuće stranica pa nitko od okrivljenika nije želio ni mogao iznositi detaljnu i opsežnu obranu

Otprilike u isto vrijeme dok je “Gazdina” sestra Jadranka Todorić urlikala na skupinu novinara i fotoreportera koji su izvještavali ispred Kulmerovih dvora, gdje su i veći dio utorka trajale pretrage, u zgradu Državnog odvjetništva u zagrebačkoj Selskoj ulici u pratnji policajaca pristigla je Ljerka Puljić, nekada najmoćnija žena hrvatskog biznisa.

Prva skupina direktora

I dok je vidno uzrujana Jadranka Todorić novinarima objašnjavala kako je ona “stara baba i mogu krepat’ ovaj čas, ali ne gnjavite javnost”, Ljerka Puljić u prostorijama Državnog odvjetništva nije bila toliko razgovorljiva.

– Iznijela je obranu onoliko detaljno koliko je mogla u ovom času, porekla je počinjenje kaznenog djela, a u svom iskazu nije nikoga teretila – kratko je kazala odvjetnica Ljiljana Planinić.

U razmaku od nekoliko minuta, gotovo pa bi se moglo reći zajedno s Ljerkom Puljić, u tužiteljstvo su pristigli i Tomislav Lučić te Alojzije Pandžić. Svi skupa na ispitivanju su se zadržali oko sat vremena, što je relativno kratko. Većina njih je, kako su kasnije kazivali njihovi branitelji, obrane iznosila, ali ne detaljno, nego tek u nekoliko rečenica, bez iznimke pobijajući da su krivi za ono za što ih se tereti.

– Ono s čime smo sada suočeni dosta je općenito, a sve se osumnjičenike stavlja u širi kontekst zato da se Ivici Todoriću pribavi imovinska korist. Točno se mora znati za svakog osumnjičenika s obzirom na to koju je poziciju imao u kojoj mjeri i na koji način je i je li uopće sudjelovao u donošenju odluka koje su rezultirale s pribavljanjem navodne imovinske koristi – rekao je odvjetnik Petar Pavković, koji zastupa Damira Kuštraka, koji je s Piruškom Canjugom i Mislavom Galićem bio u prvoj skupini osumnjičenika koji su na ispitivanje dovedeni već oko 7.30 sati. Ukratko, s obzirom na to da spisi već sada sadržavaju tisuće stranica različite dokumentacije, nitko od okrivljenika u utorak nije želio niti mogao iznositi detaljnu i opširnu obranu.

Ključan dokument?

Među rijetkima koji je pred tužiteljima upirao prstom u Ivicu Todorića bio je Mislav Galić.

– Na teret mu se stavljaju neke odluke koje je donosio dok je bio član Uprave za hranu u Agrokoru. S obzirom na to da se sjednice uprave Agrokora u tom periodu nisu održavale, porekao je i bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka. U sklopu obrane predao je dokument kojim potvrđuje tko je u Agrokoru bio zadužen za donošenje financijskih odluka, a iz kojeg proizlazi da je za to bio odgovoran Ivica Todorić – rekla je Galićeva braniteljica Dubravka Krklec.

AKCIJA AGROKOR 2. dan: Mislav Galić u pratnji odvjetnika odlazi iz DORH-a
1/29
AKCIJA AGROKOR 2. dan: Mislav Galić u pratnji odvjetnika odlazi iz DORH-a
1/5

Komentara 15

Avatar Zgubider.
Zgubider.
20:53 17.10.2017.

"…Upro prstom u bivšeg šefa: 'Za financijske odluke odgovoran je Todorić'…"___Koja ljiga! Dok ga je sa 26 godina postavio na direktorsko mjesto Leda i nakon toga u Upravu Agrokora, bio mu je dobar! Sad ga se odriče kao što se Juda odreko Isusa! Pravi Galić, i stari mu je takav, bljak…

ST
stefj
21:17 17.10.2017.

He, he, Galić. Sve što ima može zahvaliti Todoriću, a gle ga sad... Bio je strah i trepet Leda, pa onda cijelog Agrokora, glavni pregovarač za nabavu... On je uhapšen po zakonu po kojem su svi članovi uprave odgovorni, tako da je hoće-neće kriv. Takav je zakon, a budući da je u privatnom sektoru, neće mu proći one gluposti kao s npr. Kosoricom ili Josipovićem ili sličnima - potpisali su, ali nisu znali što... Jedino ne znam što su hapsili savjetnike i nadzorni odbor, po toj logici bi trebali pohapsiti pola sabora, cijeli HNS, pola SDP-a i HDZ-a. Ima hrpa političara u nadzornim odborima gdje svake godine revizija nalazi velike nepravilnosti i nikada nitko nije odgovarao za to. I to ne samo nadzornim, već i upravnim odborima... Valjda za državna i javna poduzeća, ministarstva i agencije ne vrijede ista pravila...

TT
tTony
04:58 18.10.2017.

Pocela nova sapunica jebo lud zbunjenob na hrvatski nacin.... za jesenjske dane bas fino.... turisticka sezaona prosla sa prvom kisom....zima i onako dugo traje ove turske i bosanske vec su potrosene .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije