Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suzi Petričić, TZ Grada Opatije

Advent vraća zimsku idilu na opatijske ulice i parkove

Suzi Petričić, TZ Grada Opatije
Foto: Promo
1/2
04.12.2017.
u 14:28

Raznolikim programima privući ćemo sve dobne skupine

Opatija se brendirala kao cjelogodišnja elitna destinacija, što podržava i struktura smještaja gdje se većina postelja nalazi u hotelskim objektima visoke i najviše kategorije. Kvaliteti ponude svake godine pridonose i nove investicije u turizmu, ističe Suzi Petričić, direktorica TZ Grad Opatije s kojom smo razgovarali o ovogodišnjem opatijskom Adventu.

U čemu je tajna uspjeha opatijskog Adventa, kako će izgledati ove godine?
Ove smo godine napravili veliki iskorak u organizaciji Adventa i i njegovoj promociji. Očekujemo odličnu posjećenost gostiju iz Hrvatske te gostiju iz Austrije, Slovenije, Njemačke, Italije i Srbije, gdje smo provodili kampanje. Pod sloganom „Najljepši Advent uz more“, naš je Advent posebna i jedinstvena priča, zaista neprocjenjiv doživljaj. Advent smo raširili na nekoliko lokacija i to se pokazalo kao pun pogodak, a ljepota opatijskih pročelja secesijskih vila poslužila je kao idealna scenografija. Tijekom prosinca i siječnja Ljetna pozornica postaje prava zimska pozornica s klizalištem uz more gdje će posjetitelji moći uživati u mirisima i okusima kuhanog vina, čaja i božićnih kolačića.

Foto: Promo

Park Sv. Jakova postaje centralno središte zabave uz svakodnevne glazbene programe i bogatu gastronomsku ponudu. Posjetitelji Adventa na Šporeru moći će razgledati izložbu opatijskih umjetnika, ali i posebnu izložbu svjetlosnih instalacija Visualia Christmas Park, Kućicu orašara i vilenjaka s kreativnim radionicama i predstavama za djecu. Uz svjetlosne efekte na kipu Djevojke s galebom i Heliosa i Selene naši će turisti uživati šetnjom uz jedinstveni Lungomare. Na opatijskoj tržnici svoje će znanje i trud predstaviti opatijski obrtnici, a zimske večeri biti će ispunjene gostovanjima popularnih domaćih bendova.

Advent u Opatiji vraća romantičnu zimsku idilu na opatijske ulice i parkove , a raznolikim programima nastojimo privući sve dobne skupine.

Koliko je važna sinergija svih dionika u organizaciji ovakvih događaja?
Bez doprinosa i angažmana svih u destinaciji, ali i prihvaćanja od strane domaćeg stanovništva nema uspjeha. Turistička zajednica grada Opatija uspjela je objediniti sve dionike u destinaciji s vrlo jasnim ciljem od kojeg će svi imati interesa. Važno je napomenuti financijsku podršku Grada Opatije, angažman svih gradskih ustanova kao i uključenje hotelskih kuća i ugostitelja. Kako bi se u Opatiji za vrijeme Adventa osjetila prava blagdanska atmosfera pozvali smo sve zakupce i vlasnike poslovnih prostora na glavnoj opatijskoj ulici da prigodno urede svoje izloge te smo osigurali financijske nagrade za one najbolje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije