Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u županiji

Klizališta i sajmovi uz kobasice i kuhano vino

Foto: Facebook/Grad Samobor
1/4
14.12.2017.
u 14:20

Stanovnici okolnih gradova uključeni su u organiziranje mnogih adventskih događaja

Šarene lampice i kuglice na zgradama, prozorima, stablima i stupovima, djedice koji pozdravljaju prolaznike, veliki adventski vijenci, jaslice, sobovi i saonice u izlozima zavladali su i Zagrebačkom županijom. Bogata adventska događanja uz mnoštvo koncerata, predstava, sajmova i klizališta, popraćena su zvonkim smijehom malih i velikih te nezaobilaznim mirisom kuhanog vina i kobasica.

Zajedničko kićenje bora

Najviše je sadržaja u Zaprešiću, gdje je ledena bajka započela otvaranjem klizališta na glavnom gradskom trgu, a nastavlja se u subotu uz “Kobasa fest” i koncert Krunoslava Kiće Slabinca. Za vikend je na rasporedu i Božićni sajam u dvorcu Lužnica. Djed Božićnjak s darovima u grad dolazi 23., a za Božić će na Trgu Ivana Pavla II. biti uprizorene žive jaslice. Ne kaskaju za njima ni Jaskanci koji će na klizaljkama dočekati i Novu 2018. godinu. Na Strossmayerovu trgu može se upisati i škola klizanja, ali i hokeja na ledu. Na ledu su i Dugoselci koji imaju čak dva klizališta u gradu, kod adventskih kućica u “prolazu”, u blizini sata te kod gradske sportske dvorane. Uz to imaju i bogatu gastronomsku ponudu te božićnu kućicu sa stolovima, kaminom, jaslicama... Na Anđelek festu mališane je vozio i božićni vlakić, a puštali su i lampione za svog sugrađanina oboljelog od cerebralne paralize. Štefanje će proslaviti koncertom božićnih pjesama i napjeva u izvedbi KUD-a Preporod. U Ivanić-Gradu koncerti i izložbe su gotovo svakog dana, a subotu u podne vrtićanci i školarci zajedničkim će snagama okititi bor u centru. U gradskom muzeju u srijedu će se održati božićne radionice, a građane će “šnel fotograf” snimiti u retro stilu. Dva dana prije Božića dijelit će se fiš paprikaš i zapjevati uz tamburaški sastav Filigran. U Svetom Ivanu Zelini blagdanska se atmosfera tek “zahuktava”. Na Trgu Ante Starčevića sutra počinje božićni sajam na kojem će moći kupiti poklone i posjetiti kuću Djeda Božićnjaka. On će ih posjetiti dan prije Badnjaka, a budući da se ove godine odlučio malo modernizirati, stići će na motoru.

Velikogoričani mogu uživati uz Božićni sajam knjiga, a zanimljivo će biti i 26. prosinca, kada će se u Ulici Rožinec ocjenjivati najukrašeniju kuću i najbolje kolače.

Disco, romantika ili fitness

Samoborci su bor već okitili pa im ostaje vremena za koncerte, doček Nove, ali i noćni pohod na vrh Oštrc na Samoborskom gorju. Svetoj Nedelji vremenska prognoza malo je omela planove, pa se nadaju kako će se temperature uskoro sniziti, da bi opet mogli krenuti s disco i fitness klizanjem, štafetom na ledu za limače, romantičnim klizanjem uz balade. U Vrbovcu su pažnju privukli mladi srednjoškolci kuhari koji su kuhali kobasice i pekli kiflice na Trgu Petra Zrinskog.     

Pogledajte i galeriju: Advent u Zagrebu 2017.

1/53

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije