Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICE Prije 14 godina jugovojska je raketirala Banske dvore u namjeri da izvede atentat na ondašnji državni vrh

Adanić: Htjeli su ubiti i Tuđmana i Hrvatsku

06.10.2005.
u 19:59

Danas se navršilo 14 godina od raketiranja Banskih dvora. U njima je prije 14 godina, 7. listopada 1991., bio i tadašnji varaždinski gradonačelnik Stjepan Adanić.

Namjeravali su ubiti hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, a time i svaku nadu i želju hrvatskog čovjeka za samostalnom i slobodnom demokratskom državom Hrvatskom. Predsjednik me toga dana primio oko 11 sati. Pozvao me na ručak na kojemu su još bili Ante Marković, Stjepan Mesić, Ivan Jarnjak, Gojko Šušak, Antun Vrdoljak, Vesna Škare-Ožbolt, Zdravka Bušić...

Predsjednik je veći dio ručka držao slovo Markoviću da se više zauzme za Hrvatsku. On se držao rezervirano, kiselo. Nismo se ni pošteno razišli, a nekoliko minuta poslije završetka ručka, oko 15 sati, odjeknula je strahovita eksplozija. Sve je bilo u dimu i prašini. Bojali smo se za predsjednika.

Mjesto gdje je sjedio bilo je skroz uništeno, a šrapneli po cijeloj sobi. Vjerojatno nitko ne bi preživio da se predsjedniku nije toga dana žurilo. Ovako je spasio sebe, nas i cijelu Hrvatsku prisjeća se Adanić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije