Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.02.2014. u 12:00

Nitko ni da ga priupita – a što je Erdogan mislio kad je poručio “Sarajevo je naše, a Anadolija vaša”

U Sarajevu je jučer bio Ahmet Davutoglu. Čovjek bi pomislio da će se nastaviti “mrškanje” stranih političara koji dolaze gasiti požar u BiH. No, turski je ministar vanjskih poslova imao mirnu šetnicu od groba Alije Izetbegovića, preko ureda njegova sina Bakira, a susreo se i sa svojim kolegom Zlatkom Lagumdžijom i poglavarom Islamske zajednice reisom Kavazovićem.

Nitko mu nije rekao “Marš kući!”. Nitko se nije ni glasno upitao – a što u Sarajevu radi čovjek čija je vlada u krvi ugušila demonstracije u svojoj zemlji. Čija je vlada do grla korumpirana, radi čega je više ministara dobilo otkaze. Čija vlada negira postojanje genocida nad Armencima, koja je u zatvore strpala stotine novinara, koja proganja intelektualce, čak i najvećeg među njima, Orhana Pamuka.

Nitko ni da ga priupita – a što je Erdogan mislio kad je poručio “Sarajevo je naše, a Anadolija vaša”. Teško je i zamisliti kako bi u Sarajevu reagirali da netko iz Hrvatske, pa bio to čak i neki pjevač, kaže – Mostar je naš, Lika je vaša. Kad su ga nakon dolaska u Sarajevo pitali što misli o posjetu hrvatskog premijera Mostaru, Davutoglu je rekao da lideri susjednih zemalja moraju razgovarati sa svim stranama.

A onda je posjetio nekoliko bošnjačkih političara, srpskog člana Predsjedništva Nebojšu Radmanovića i – Željka Komšića. Svaki ozbiljniji političar zna da Komšić ne predstavlja Hrvate, a to dobro zna i Davutoglu jer je Turska preduboko u bh. loncu da ne bi znala što se u njemu kuha. Ali on je ipak rado viđen gost u Sarajevu iako, za razliku od Milanovića, ne može ponuditi čak ni pomoć u europskoj perspektivi BiH.

>> Je li Milanović u Mostaru bio prikriveni poslanik EU ili zabrinuti hrvatski premijer

Komentara 10

Avatar razocarani
razocarani
12:25 13.02.2014.

"mars kuci" je jasna poruka Hrvatima sto muslimani bar njihova manjina toplo se nadam o njima-nama misle......sad se samo postavlja pitanje koja je perspektiva Hrvata u Bosni i Hercegovini ......ovo bi trebao biti poziv na alarm kako Hrvatima tako i medjunarodnoj zajednici.......ili Hrvati trebaju postati Turci.....!!!!!????? onda bi bili dobrodosli......?????

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
12:37 13.02.2014.

Ma da, taj "Marš kući" sve govori. Čak i to da je "zlatnog međeda" dobila radi političke korektnosti, a ne zbog svoje umjetničke vrijednost. Nažalost, morat ćemo ju trpit još godinama. Nju i ostale velike režisere kao Ogrestu, Hribara i slične, na spomen čijih filmova dobijam neodoljiv poriv za posjetit zahodsku školjku.

JU
jure65
12:51 13.02.2014.

Bravo Roberte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije