Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najčešća pitanja

A što to Europska unija ima, a mi nemamo?

hrvatski vojnici, vojnik
Davor Javorović/PIXSELL
03.05.2011.
u 22:30

Ministarstvo vanjskih poslova sastavilo je popis 50 najčešćih pitanja, nedoumica i predrasuda o EU

Hoće li Hrvatska s ulaskom u EU izgubiti što od nacionalnog identiteta i suvereniteta te kako ćemo živjeti u EU dvije su skupine pitanja koje – u samoj završnici pregovora – najviše zanimaju građane. Ministarstvo vanjskih poslova sastavilo je popis 50 najčešćih pitanja, nedoumica i predrasuda o EU, od visine plaća, uvjeta zapošljavanja, preko mogućnosti školovanja u drugim zemljama do zabrane kolinja ili pak proizvodnje sira i mlijeka te ponudilo odgovore na njih.

Intenzivna informativna kampanja u vezi s EU tek se očekuje, a građanima ostaje da odvagnu argumente i na referendumu donesu utemeljenu i racionalnu odluku o pridruživanju.

Na početku Europskog tjedna objavljujemo pitanja i odgovore o identitetu, suverenitetu te načinu funkcioniranja EU. Princip regionalne suradnje koji je EU ugradio u Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nastojanje je za uspostavom suradnje u cijeloj jugoistočnoj Europi, a ne pokušaj oživljavanja zajednice koja se pokazala neodrživom. Sporazumima o trgovini i drugim oblicima gospodarske suradnje Hrvatska svojim tvrtkama osigurava pristup regionalnim tržištima, što donosi pozitivnu trgovinsku bilancu.

>>U tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede pročitajte odgovore na najčešća pitanja o pristupanju Europskoj uniji

Komentara 326

RE
@rea
19:00 04.05.2011.

18:48h balance Mi imamo more... druge zemlje visoku tehnologiju!! ___________________________ Francuska nema more ? Italija nema more ? Španjolska nema more?

KI
kiwi2
20:55 04.05.2011.

. Pa ih nekaj za******** server u VL-u.

RE
@rea
15:23 04.05.2011.

ribnik, još da si razumija išta od toga šta si napejsta, eh, di bi ti bija kraj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije