Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVANJA

A. Šprlje, bivši ministar nije postao predsjednik suda

Ante Šprlje
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
17.06.2019.
u 07:10

On je bio Mostov ministar pravosuđa i tu je funkciju obnašao od početka 2016. godine pa sve do travnja 2017. kada ga je razriješio Andrej Plenković zajedno s ostalimo Mostovim ministrima

Čudni su ponekad putovi Gospodnji, mora da je pomislio Ante Šprlje, nekadašnji ministar pravosuđa, koji sada nije uspio postati predsjednik Općinskog suda u Metkoviću.

Naime, prema odluci koja je prije neki dan objavljena na stranicama Državnog sudbenog vijeća (DSV) za predsjednika tog suda, na kojem je Šprlje od odlaska s ministarske funkcije radio kao v.d. predsjednika suda, odnosno sudac ovlašten za obavljanje poslova sudske uprave, DSV je imenovao Marijanu Zlojić – Talajić.

Ona se kao i Šprlje kandidirala za poziciju predsjednika suda te pobijedila, jer je imala više bodova od njega. Konkretnije, Zlojić-Talajić imala je ukupno 181 bod, a Šprlje 177,5. Zanimljivo je da je Šprljino obnašanje sudačke dužnosti ocijenjeno višim ocjenama, no ono njegove protukandidatkinje jer je u toj kategoriji on dobio 140, a ona 135,5 bodova.

To je ujedno i jedina kategorija u kojoj je dobio više bodova od nje jer je ona za predloženi program rada dobila 22,5 bodova, a on 18,4 boda, Ona je bolje prošla i na strukturiranom intervju za koji je dobila 23 boda, dok je on dobio 19,1 bod. Činjenicu da nije imenovan predsjednikom suda Šprlje nije htio komentirati.

– Ne bih to komentirao jer je DSV taj koji odlučuje koga će imenovati predsjednikom kojeg suda – kratko je jučer kazao Šprlje.

Bio je MOST-ov ministar pravosuđa i tu je funkciju obnašao od 22. siječnja 2016. do 27. travnja 2017., odnosno do trenutka kada je premijer Andrej Plenković razriješio dužnosti sve MOST-ove ministre. Povod takve Plenkovićeve odluke bio je stav MOST-ovih ministara koji su članovi tadašnje vlade odlučili glasati za opoziv Zdravka Marića, ministra financija.

Komentara 2

AM
ante_maja
08:36 17.06.2019.

a ona je clanica koje stranke??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije