Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

A 18 mu je godina tek: Uhićen serijski provalnik

Provalnik
Foto: Thinkstock
26.07.2018.
u 11:10

U nizu krađa otuđio predmete vrijedne preko 100.000 kuna.

Zadarska policija uhitila je 18-godišnjaka, serijskog provalnika i lopova koji je u nizu krađa otuđio predmete vrijedne preko 100.000 kuna.

Provaljivati i krasti je počeo još kao maloljetnik, a otkriven je prema informacijama iz policije nakon očito dugogodišnje kriminalne karijere. Sumnjiči ga se da je 26. travnja u ulici Petra Svačića u Zadru, provalio u automobil Renault, odakle je otuđio prijenosno računalo 28-godišnje vlasnice. Dva dana kasnije je u ulici Krešimira Ćosića provalio u golf odakle je na štetu 35-godišnjeg državljanina Irske otuđio torbu s opremom i odjećom. Samo deset dana kasnije je u ulici Specijalne postrojbe policije, u garaži, provalio u BMW zadarskih registracijskih oznaka, odakle je otuđio novčanik 34-godišnjaku. Tom prilikom je pokušao provaliti u pet drvarnica.

- Također ga se sumnjiči da je 14.svibnja u ulici Katarine Zrinske provalio u skladište 42-godišnjeg mađarskog državljanina, odakle je otuđio auto-radio, a 7. lipnja je u istoj ulici provalio u dva parkirana vozila, odakle je iz kombi vozila otuđio novčanik 26-godišnjeg vlasnika te prijenosno računalo iz drugog vozila. Dalje, sumnjiči ga se da je prošle godine u rujnu na Trgu kneza Višeslava provalio u Renault belgijskih nacionalnih oznaka, odakle je otuđio opremu za ribolov, te u ulici Andrije Hebranga provalio u drvarnicu odakle je otuđio bicikl, a na Kolovarama je provalio u pet garaža, odakle nije ništa otuđio. Početkom listopada je u ulici 112.Brigade provalio u praonicu rublja, gdje je provalio aparat za kavu.

Isto tako ga se sumnjiči i za krađu u ulici Polačišće u Zadru, gdje je iz vozila 21-godišnjaka otuđio novčanik, kao i za računalnu prijevaru na štetu 79-godišnjaka, kojem je izgubljenom bankovnom karticom na bankomatu podigao novčani iznos od 3 tisuće kuna - istakli su iz zadarske policije. 

Prema 18-godišnjaku se općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa, krađe i računalne prijevare.

Galerija - Uhvatili su ga u krađi, no na njemu svi primjećuju jednu stvar

Provalnik
1/9
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:37 26.07.2018.

Ovaj Kreso rano poceo. Pred njim je velika politicka buducnost.

BL
bluesbob
14:43 26.07.2018.

Budući predsjednik HSSa...

TO
torente
13:30 26.07.2018.

Ovo je bila tek praksa sad kad je punoljetan moze pocet posao:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije