Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašeno ih 26

84 nestalih nakon potonuća gumenjaka s migrantima blizu Libije

brod
Foto: Reuters/PIXSELL
30.04.2016.
u 19:29

Od početka godine na talijansku obalu stiglo je više od 26.000 migranata

Nakon potonuća gumenjaka s migrantima u petak u blizini libijske obale, nestalima ih se smatra 84, reklo je 26 spašenih s istoga plovila, prenosi danas Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

"Iz Sredozemlja je nakon potonuća gumenog čamca spašeno 26 migranata. Po njihovu svjedočenju 84 ljudi, koji su bili na istome plovilu, smatra se nestalima", objavio je glasnogovornik talijanskog IOM-a Flavio Di Giacomo na Twitteru.

AFP nije uspio izravno kontaktirati Di Giacoma, no po informacijama talijanskih vlasti je nakon potonuća gumenjaka u petak oko 7,4 kilometra od libijskoga grada Sabrate, nestalo više desetaka ljudi koji su na njemu nalazili. 

Talijanski teretnjak u petak navečer uspio ih je iz mora izvući 26, kazali su danas pripadnici talijanske obalne straže. Oni su prebačeni na Lampedusu.

More je bilo vrlo valovito, a valovi visoki i do dva metra, što je otežalo potragu za nestalima, kazali su preživjeli predstavnicima IOM-a.

Od početka godine na talijansku obalu stiglo je više od 26.000 migranata. Veliku većinu iz mora su spasili talijanski brodovi ili brodovi drugih europskih zemalja.

>> Migranti na Lezbosu plakali i molili Papu za pomoć

>> Zarobljeni na sjeveru Grčke: Migranti na sve načine traže alternativne pravce prema Balkanu

Komentara 1

LK
L@k@konjic@
10:25 01.05.2016.

spasiti ih i vratiti nazad u libiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije