Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I HRVATSKA SUDJELOVALA

70 uhićenja u paneuropskoj akciji suzbijanja trgovanja djecom

Foto: GettyImages
09.08.2019.
u 13:35

Republika Hrvatska jedna je od 16 zemalja članica EU koja je ove godine aktivno sudjelovala u operaciji "Trgovanje ljudima – suzbijanje trgovanja djecom“.

Republika Hrvatska aktivno je sudjelovala u ovogodišnjoj operaciji "Trgovanje ljudima – suzbijanje trgovanja djecom“ od 18. do 20. lipnja 2019. godine.

Ovi zajednički akcijski dani su trajali od 17. do 23. lipnja 2019. godine, a provedba operativnih aktivnosti određenih EMPACT prioritetima bila je koordinirana na području 16 država članica Europske unije te Islanda i Švicarske, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

Tijekom ove provedbe sudjelovalo je 4.567 policijskih službenika svih rodova policije (kriminalističke, temeljne,  granične, pomorske, aerodromske, prometne, interventne policije).

U navedenom periodu sudjelovanja provjerili su ukupno 67.554 osoba i 62.077 vozila na 545 lokacija. Na području Republike Hrvatske u navedenom periodu nisu identificirane žrtve trgovanja ljudima.

U ovoj suzbijanja trgovanja djecom ukupno je uhićeno 70 osoba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije