Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurdna situacija

70 godina proveli su zajedno, a sada će ih razdvojiti: To će ih uništiti!

stariji par
Foto: Getty Images
24.09.2018.
u 10:59

Par je zajedno živio do ožujka ove godine kada su zbog zdravstvenih problema smješteni u dom za njegu starijih osoba, no već nekoliko mjeseci kasnije počinju problemi

Nakon 70 godina provedenih zajedno, Frank Springett (91) i njegova supruga Mary (86) neće živjeti više zajedno. Nisu to oni sami odlučili već djelatnici doma za njegu u kojem su smješteni.

Mary, naime, živi u domu 'Cedar Lodge' u Wootton Wawenu u Engleskoj s obzirom na to da boluje od Alzheimerove bolesti, dok Franku prijeti preseljenje u stan uz kojem bi živio sam.

Par je zajedno živio do ožujka ove godine kada su zbog zdravstvenih problema smješteni u dom za njegu starijih osoba. Plaćaju ga 8000 funti za oboje, odnosno 4000 funti po osobi, no odlučeno je da više ne mogu živjeti zajedno.

Dok Mary ima Alzheimerovu bolest, Frank pati od dijabetesa, reume i potpuno je gluh. Tijekom boravka u domu nekoliko puta je pao, piše Metro.

Kako bi plaćali skupi dom, par je prodao kuću koju su posjedovali, no novac koji su dobili za kuću bit će potrošen do travnja iduće godine pa će 'pasti' na socijalnu pomoć. Odnosno, dobivat će 500 funti tjedno za Mary, a obitelj će morati nadoplatiti još 475 funti tjedno.

No, država neće ništa dati Franku jer smatraju kako se on može sam brinuti za sebe.

– Kažu da može živjeti u socijalnom stanu sam te da će ga posjećivati njegovatelji – očajna su njihova djeca.

– Oni su zajedno 70 godina, u braku su 67 i nikada nisu proveli vrijeme odvojeno. Ne mogu i neću prihvatiti da budu razdvojeni – kaže njihova kći Joanne Downes.

>> Ovakav ples oca i kćeri nemate priliku vidjeti često: Tata ti je legenda!

Ključne riječi

Komentara 3

JU
juma
11:22 24.09.2018.

Dobar clanak za obrazovanje Hrvata o tome kako se u stvarnosti zivi na zapadu i kako zapravo ne znaju koliko im je dobro, jer nesto mogu ostaviti i svojoj djeci, a ne sve prepustiti drzavi. Skrb u domovima debelo prelazi iznos mirovine i ukoliko imate ustedjevine, sve se potrosi u roku 2 ili 3 godine, a onda na red dolaze nekretnine. Zapravo vam se vise isplati biti socijalni slucaj, jer vam je tada sve placeno.

JM
Jean-Michel_Nicolier
14:26 24.09.2018.

"Zločesta država!" kažu njihova djeca. "Nećemo se valjda mi sami morati brinuti za svoje stare roditelje. Pa nismo u srednjem vijeku! Mi napredni imamo porezne obveznike i socijalističku državu koja ima nepresušni izvor tuđeg novca." Nisu djeca čula da je problem sa socijalizmom taj da na kraju uvijek ostane bez tuđeg novca.

DH
dalibor.hren
18:52 24.09.2018.

Gdje su potomci, nasljednici, ili se možda Frank zaljubio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije