Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemiri

500 tisuća prosvjednika protivi se uvođenju reformi u Španjolskoj

Prosvjedi u Španjolskoj
AFP/PIXSELL
19.02.2012.
u 18:39

Sindikati tvrde da bi reforme mogle uništiti prava radnika stoga su organizirali prosvjede u 57 gradova diljem Španjolske.

Dva najveća sindikata u Španjolskoj, Comisiones Obreras i UGT, organizirali su prosvjede protiv reformi tržišta rada na kojima je, kako tvrde, sudjelovalo čak 500 tisuća građana, izvjestio je Reuters. Sindikati tvrde da bi reforme mogle uništiti prava radnika stoga su organizirali prosvjede u 57 gradova diljem Španjolske. Policija nije potvrdila broj prosvjednika.

- Ugovori su svake godine sve lošiji. Kažu kako žele ulagati u budućnost, a režu troškove. Stalo im je samo da ispune zahtjeve Brisela - rekao je 27-godišnji zaposlenik fakuteta Nacho Foche.

Nova vlada u Španjolskoj izabrana je u prosincu, a kako bi zadovoljila zahtjeve EU-a mora smanjiti troškove za oko 40 milijardi eura.

Ključne riječi

Komentara 8

MC
Marsijan@c
19:09 19.02.2012.

Hrvatska je druga po broju nezaposlenih mladih u Europi, iza Spanjolske i ispred Grcke. Najnoviji izvjestaj o ne zaposlenosti, objavljen ovih dana u Bruxellesu, pokazuje da su se odnosi samo pogorsali – nezaposlenost mladih u Europskoj uniji popela se potkraj 2011. na 20 posto populacije, u Hrvatskoj se ona krece oko 35 %. Potrebna nam je revolucija na svijetskoj razini!!!

MC
Marsijan@c
19:11 19.02.2012.

The Revolution has begun in Spain - znate gdje pogledati video

MC
Marsijan@c
19:00 19.02.2012.

Privredna situacija u Spanjolskoj je ustvari losija od one u Grckoj. Spanjolska nezaposlenost je preko 20 % a to je oko 4.6 milijuna ljudi. Preko 1.6 milijuna je neprodanih biznisa i domova a to 6 x vise po glavi nego u USA. Zajednicki osobni i drzavni dug dosegao je 270 % GDP. U Portugalu je to 331 % dok je to u Grckoj SAMO 224 %. Italija vise ne moze otplacivati svoj dug. Na naplatu pristize $ 2 trilijuna u iducih 5 godina. Odakle ce dospjeti novac za saniranje Italije i Spanjolske? Ne znam je li ikome jasno da se sve vecim i vecim zaduzivanjem moze samo bankrotirati a ne izvuci iz blata...... Grcka ,kao i mnogo drugih drzava ,ukljucujuci Hrvatsku, pokusava kupiti VRIJEME i nadaju se da ce se svijetska privreda oporaviti. Ali tog oporavka nece biti ,sve dok ne krene Amerika ,a nasa privreda jos uvijek tone. Nas vanjski dug je $15.4 trilijuna a unutrasnji $ 85 trilijuna ali za rat i razaranje drugih drzava uvijek ima novca. Fuj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije