Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

5 smjernica kako naučiti jezik i pritom se zabavljati

učenje
Foto: Shutterstock
1/10
PR
Autor
PR članak
18.03.2016.
u 08:45

Poznavanje stranih jezika u današnje vrijeme je nešto neophodno. Stalno nastaju novi načini za učenje. Trošimo novac na priručnike i skupe tečajeve jezika, a željeni rezultati izostaju. Kako u tom slučaju učiniti da učenje bude, ne samo učinkovito, nego i ugodno? Ovdje možete naći nekoliko načina na koje ćete naučiti jezik, a pritom se možete sjajno zabavljati!

1. Čitajte, čitajte i još jednom čitajte
Naravno, na tom jeziku koji učite. Izaberite one knjige i tiskovine koje se bave vama interesantnim temama. Dovoljno je otići na bilo koji kiosk ili u bilo koju knjižaru i izabrati nešto od dostupnog materijala. U pomoć dolazi također i internet. Pregledavajte stranice na stranom jeziku te posjećujte strane portale. Zahvaljujući tome bit ćete ne samo ukorak s aktualnim događanjima i novostima, nego ćete također naučiti i jezik. Neke jezične platforme sadrže specijalno odabrane tekstove, prilagođene vašoj razini. Dakle, ako ne znate što čitati kako biste postigli najbolje rezultate, iskoristite neke od njih.

2. Upoznajte jezik slušanjem
Gledajte informativni program, filmove pa čak i reklame na stranom jeziku. Slušajte podcastove, treninge, sve što vas interesira. Zahvaljujući tome usvojit ćete također naglasak, melodiju jezika i upijat ćete ga gotovo automatski. Koristite se online platformom koja sadrži snimke na stranom jeziku i slušajte ih na putu do škole, posla ili tijekom pospremanja. Nakon određenog vremena primijetit ćete da razumijete sve više od toga što slušate. Uhvatit ćete riječi koje znate, a značenje ostalih shvatit ćete iz konteksta.

3. Pjevajte i slušajte glazbu
Ne izlazi vam iz glave pjesma na stranom jeziku od koje znate samo dvije riječi? To je sjajno! Pronađite tekst te pjesme na internetu, pročitajte ga i pjevajte. Učenje riječi pjesama će omogućit će da na lagan način naučite nove riječi i gotove fraze. Trajno ćete ih zapamtiti jer zahvaljujući melodiji neće vam izaći iz glave, kao što se može dogoditi kada učite nešto napamet. Osim toga, napokon ćete znati o čemu pjevaju vaši omiljeni izvođači.

4. Razgovarajte
Ako nemate mogućnost otputovati preko granice i potvrditi se u prirodnom okruženju, nemojte se bojati – ništa nije izgubljeno. Ako živite u velikom gradu, praktički na svakom mjestu, u baru, u parku ili na koncertu, možete sresti strance. Nemojte se bojati uspostaviti kontakt. Provjerit ćete svoje jezične sposobnosti razgovarajući sa strancem i steći zanimljiva poznanstva s ljudima iz cijelog svijeta! Također možete se koristiti internetom i upoznati partnere za razgovor na Skypeu ili Facebooku. Postoji mnogo mogućnosti.

5. Najvažnije – učite tako kako želite
Najvažnija stvar kod učinkovitog učenja jezika jest da vam ono daje ugodu. Učite tako kako želite i gdje želite. Pronađite način koji vas neće ograničavati. Učite sami, koristeći se platformama za učenje jezika. One su se u zadnje vrijeme pokazale sve popularnijima jer omogućuju prilagodbu učenja individualnim potrebama.

Učenje jezika na online platformi bit će jednostavnije i postat će nešto ugodno. Pjevajte, čitajte, razgovarajte, crpite iz toga radost. Izaberite za sebe najbolji način i iznenadit ćete se koliko brzo ćete vidjeti rezultate.

Provjerite kako naučiti jezik na ugodan i učinkovit način>>

Želite prijaviti greške?