Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje karneval

365 dana Rivijere – Opatija i Portorož znaju kako se to radi

365 dana rivijere (1)
Foto: PR FOTO
1/3
16.01.2013.
u 12:37

Karneval u Opatiji zaživjet će 2. veljače s nastupima glazbenika na šetnici te zabavom pod maskama

Iako je Piranski zaljev kamen spoticanja dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i Slovenije, primjer grada Opatije i općine Piran dokazuje da može i drugačije. 

Opatija i Piran ostvarili su, naime, prekograničnu suradnju u okviru projekta „365 dana Rivijere". Ideja je iskoristiti potencijale opatijske i portoroške rivijere te nizom kulturnih i zabavnih događanja generirati dolaske gostiju svih 365 dana godišnje.

Prvi u nizu tih događanja u Opatiji jest „Rivijera kroz stoljeće“, jedno od šest vodećih destinacijskih turističkih događanja, financiranih jednim dijelom sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U subotu 2. veljače 2013. Opatija će zaživjeti već u dopodnevnim satima kada će od 10 do 12, te nešto kasnije od 16 do 17 sati, na prostoru opatijske tržnice Lungomareu, u parku te na terasama hotela nastupati „one man band svirači“ svirajući karnevalsku glazbu. Za večernje sate u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner planiran je koncert karnevalske glazbe s pjevačima, plesačima i glumcima, nakon čega slijedi zabava „Ples pod maskama“.

– Posebnost ovogodišnjeg opatijskog karneval jest da su Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatije uspjeli dosadašnji karnevalski program obogatili dodatnim sadržajem koji ima za cilj evocirati sjaj opatijske rivijere kao elitnog turističkog odredišta, naglasio je Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije