Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

36 posto Austrijanaca već ima fiksni plan za ljetni odmor, 57 posto ih želi ostati u Austriji

GER, Coronavirus, Grenzkontrollen im WestallgŠu
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
1/2
20.05.2020.
u 17:03

Anketa je također pokazala da su najomiljenije turističke destinacije Austrijanaca za odmor u Austriji pokrajine Koruška (59 posto) i Štajerska (55 posto), te potom  Salzburg (48 posto), Tirol (37 posto) i Gornja Austrija (28 posto).

Istraživanje Instituta za ispitivanje javnog mnijenja „Gallup“ iz Beča na temu „gdje ljetovati u vrijeme koronakrize“, pokazalo je da 36 posto Austrijanaca nije odustalo od ljetovanja zbog koronakrize i da već imaju fiksni plan gdje će ove godine odmarati. Daljnjih 31 posto također razmišlja o ljetovanju, ali čeka da vidi daljnji razvoj epidemiološke situacije.

Istraživanje je također pokazao da čak 57 posto ispitanika, bez obzira na stišavanje pandemije koronavirusa, želi odmor provesti u Austriji.

„Četvorici od šestero Austrijanaca je malena mogućnost od zaraze u Austriji, bitan razlog da odmor provedu u zemlji“, rekla je direktorica „Gallup“ Instituta Andrea Fronaschütz. Istaknula je kako im je uz taj glavni, jedan od motiva i osobna pomoć oživljavanju domaćeg gospodarstva.

Prema podacima iz  ankete prilično je veliki broj i onih koji još uvijek nisu prekrižili ljetovanje izvan granica Austrije i čekaju da vide hoće li uskoro austrijska Vlada ukinuti upozorenje za putovanje u inozemstvo. Ostane li ono i dalje na snazi, polovica njih ima i rezervnu varijantu i  ljetovat će, kako su izjavili, u zemlji.

Istraživanje je također  pokazalo da je polovici anketiranih koji su odlučili ljetovati u Austriji, najprivlačniji odmor na nekom od domaćih jezera. Po mogućnosti toplih, za ugodno kupanje, te su južne austrijske pokrajine Koruška i Štajerska po tom pitanju u prednosti.
Nakon odmora na jezeru, na drugom mjestu ljestvice privlačnog odmaranja ove godine je među Austrijancima izuzetno popularno planinarenje i boravak u dobro opremljenim planinskim kućama. Slijede gradski turizam i obilazak gradskih znamenitosti, wellness i odmor na selu, u seoskim gazdinstvima.

„Priroda, zdravlje i regionalnost imaju prednost kod izbora, a shopping, party i izlasci naglo su izgubili na značaju“, istaknula je Fronaschütz.

Anketa je također pokazala da su najomiljenije turističke destinacije Austrijanaca za odmor u Austriji pokrajine Koruška (59 posto) i Štajerska (55 posto), te potom  Salzburg (48 posto), Tirol (37 posto) i Gornja Austrija (28 posto). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije