Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratovanje zimi

Američki marinci stigli u Norvešku, prvi put od 2. svjetskog rata: Bit će dio 'Joint Vikinga'

US NAVY
Foto: Reuters/PIXSELL
16.01.2017.
u 14:32

Američki vojnici ostat će u Norveškoj godinu dana. Ova postrojba bit će zamijenjena nakon šest mjeseci

Gotovo 300 marinaca stiglo je danas u Norvešku gdje će biti raspoređeni šest mjeseci, prvi put od Drugog svjetskog rata.

Dolazak američkih marinaca u Norvešku podudara se s dolaskom nekoliko tisuća američkih vojnika u Poljsku.

Vojnici iz baze Camp Lejeune u Sjevernoj Karolini sletjeli su na zračnu luku Vaernes kod Trondheima, trećeg najvećeg grada u zemlji.

Američki vojnici ostat će u Norveškoj godinu dana. Ova postrojba bit će zamijenjena nakon šest mjeseci.

Glasnogovornik norveških oružanih snaga rekao je da će se američki vojnici upoznati s ratovanjem u zimskim uvjetima. U ožujku će sudjelovati u vojnim vježbama "Joint Viking" u kojima će sudjelovati i Britanci.

Rusko veleposlanstvo u Oslu nije u ponedjeljak željelo komentirati njihov dolazak. U listopadu, kada je bio najavljen, postavilo je pitanje je li to opravdano.

Glasnogovornica norveškog ministarstva obrane kazala je da dolazak američkih vojnika nije povezan s Rusijom.

>> Novi hladni rat je davno počeo, vodi se drukčijim metodama

>> Američki obavještajci upozoravaju: Rizik od sukoba u idućih 5 godina najveći od Hladnog rata

Komentara 7

DU
Deleted user
15:03 16.01.2017.

"rekao je da će se američki vojnici upoznati s ratovanjem u zimskim uvjetima".......ahahahaha, pa dosli u Norvesku vjezbat "zimske uvjete" a oni imaju zime ostrije i hladnije nego norveska, pa sad im je nedavno po Minesoti bilo hladnije nego u Sibiru. Zime su hladnije u tom dijelu amerike nego u Skandinaviji.

DU
Deleted user
15:07 16.01.2017.

Ne vidim razlog da se Rus bori sa svim tim vojnicima. Ako amer napadne bilo koji teritoriji Rusije uključujući i Krim opravdana je upotreba atomskog oružja onog male snage da se uništi samo neprijateljska vojna sila. Daljini razvoj rata bii ovisio o volji zapada dali bi nakon uništenja njihovih vojnika htio osvetu.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:33 16.01.2017.

Ne nego sa Krimom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije