Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI RAT

29. obljetnica akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića

Damir Krstičević
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/5
31.03.2020.
u 09:57

Ponosni smo što je danas Josip Jović, nećak pokojnog Josipa, pripadnik pobjedničke Hrvatske vojske, poručuje Krstičević.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poslalo je priopćenje vezano uz 29. obljetnicu akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića. 

Povodom 29. obljetnice akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića koji je poginuo na Uskrs, 31. ožujka 1991. godine, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je:

„Akcija na Plitvicama poznatija kao Krvavi Uskrs koju su izvele hrvatske redarstvene snage, posijala je sjeme budućih pobjeda u Domovinskom ratu.  Zahvaljujem svim sudionicima akcije Plitvice koja je izvedena munjevito i odlučno. Akcijom je pokazana spremnost hrvatskog naroda da brani svoju slobodu i neovisnost. Nažalost, u toj akciji poginuo je redarstvenik Josip Jović, prva žrtva Domovinskog rata. Njegov život i djela govore o slobodi Hrvatske. Najmanje što možemo je čuvati uspomene na ovakve ljude. Ponosni smo što je danas Josip Jović, nećak pokojnog Josipa, naš pripadnik čime nastavlja borbu za bolju Hrvatsku koju je sanjao pokojni Josip“, rekao je ministar Krstičević. 

Komentara 1

PU
Pulchrum
22:23 01.04.2020.

Divno. Hvala vam dragi branitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije