Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NOŽEM NA SPLITSKIM BAČVICAMA

21-godišnji mladić izboden u Splitu podlegao ozljedama

02.11.2008.
u 12:53

SPLIT – Od posljedica uboda nožem koji mu je danas rano ujutro nanio 17-godišnjak, noćas je u splitskoj bolnici preminuo 21-godišnji Marko Jurić. Opet se kobnim pokazao narodnjački kafić Pupa. U njemu se se, naime, dvojica mladića sukobila, i to zbog banalna razloga - ulaska u WC!

Napadač je želio ući, no pokojni Jurić nije ga mogao pustiti jer je sam izlazio. Kasnije su se sreli pokraj obližnjih restorana brze prehrane te nastavili svađu. Tad je 17-godišnjak zgrabio nož koji je bio na pultu fast fooda te Juriću zadao jako dubok i, kasnije se pokazalo, smrtonosan ubod.

Jurić je pokušao pobjeći, spustio se stubama, no izgubio je svijest i ostao ležati ispred Pupe, gdje je sukob i počeo. Tu ga je pronašla čistačica.

Njegov je ubojica pobjegao, riješio se noža koji je bacio u obližnju šumicu, no policija ga je uspjela pronaći. I sam se ubojica pokušao skriti, no policija ga je danas oko 12 sati, otprilike 6 sati nakon napada, pronašla. Nakon kriminalističke obrade priveden je istražnom sucu zbog pokušaja ubojstva.

Kako je naknadno stigla vijest o Jurićevoj smrti, prijava protiv 17-godišnjaka preformulirana je u ubojstvo. Istražni sudac Stanko Grbavac, koji se nije mogao načuditi razlozima sukoba i ubojstvu, odredio mu je pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela.

Inače, 17-godišnjak je, unatoč mladosti, dobro poznat policiji i ima prilično “bogat” dosje. Bio je prijavljivan i zbog razbojstva te nasilničkog ponašanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije