Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

21-godišnjak nasmrt izbo 41-godišnjaka nakon svađe

20.12.2008.
u 08:07

ZAGREB – Miljen Veršić (41), profesor i ravnatelj Otvorenog učilišta Phoenix, direktor hotela Phoenix u Sesvetama, brutalno je izboden na smrt sabljom u svome stanu u Bartolićima na Jarunu. Izbo ga je 21-godišnji B. D., koji je zbog šoka prevezen u PB Sveti Ivan u Jankomiru. Kaplje krvi i tragovi bosih nogu koje su gacale po krvi vodili su do trećeg, zadnjega kata, gdje je ranjeni Veršić tražio pomoć:

Ubojica na psihijatriji
– Pozvonio je i grcao, a mladić, koji ga je nasmrt ranio, trčao je i plakao. Nisam znao što učiniti – još je 
bio potresen jedan od susjeda.

Scena iz horor-filmova na drugom katu zgrade šokirala je danas sve koji su se tamo zatekli: golema sasušena lokva krvi ispred stana prekrila je pola poda na katu, a tragovi bosih nogu vodili su do trećega kata pa natrag u prizemlje.

Očito je netko od njih dvojice trčao svim susjedima tražeći pomoć.

– Mladić je izletio van sa omotanom krpom na glavi i nazvao roditelje. Vikao je: Htio me je...! Morao sam istrgnuti mač i udariti ga! – kazao je jedan svjedok.

Kada je stigla ekipa hitne pomoći zatekli su Veršića golog do pasa i prekrivenog krvlju. Umotali su ga u deku, a on im se požalio da ne može disati.

Izboden je po cijelom tijelu, do neprepoznatljivosti, govore susjedi. Umro je sat vremena kasnije, u 22.49 sati u OB-u Svetog Duha.

Drag i pristojan susjed
Inače, Veršić je bio kolekcionar antiknih mačeta i sablji, a ubijen je jednim od njih kojemu je oštrica duga otprilike 60-ak centimetara.

Mladi B. D. prevezen je u Klinku za traumatologiju. sa lakšim ozlijedama glave. Susjedi kažu da je dobio bocom po glavi. Što se točno događalo u stanu na Jarunu, policija je danas još istraživala, ali susjedi su nam ispričali da je Veršić često dovodio mlađe dečke u stan te da je bio homoseksualac:

– Tog mladića (osumnjičenog, op.a.) znao sam viđati u zgradi. Svi smo znali za Veršićeve sklonosti, no nismo imali problem s time. Bio je vrlo miran, drag i pristojan. Uz to, bio je i intelektualac, akademski obrazovan i vrlo pametan čovjek – kazao je jedan susjed koji je, kao i drugi, htio ostati anoniman.

B. D., koji dosad nije bio poznat policiji, u stanju je šoka i policija još nije razgovarala s njime. Slijedi mu kriminalistička obrada.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije