Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Vratila se zima: Snijeg u Gorskom kotaru i u Zagori, tuča u Istri

nevrijeme
Foto: Facebook
11.03.2019.
u 20:14

Iako već dugo vremena nismo osjetili loše vrijeme, ono je ipak došlo, najavljuje se snijeg i u drugim dijelovima Hrvatske.

Blizu Rijeke na Ćićariji tijekom ponedjeljka došlo je do snažnog grmljavinskog nevremena, prenosi Istramet.

Podaci Blitzotunga govore da je zabilježeno 2000 udara munja, a ponegdje je dolazilo i do jake tuče koja je brzo snizila temperaturu ispod 1°C.

U Gorskom kotaru kiša se pak miješala sa snijegom. HAK je izvjestio o snijegu u Licu i na autocesti A1 između Bosiljeva i Otočca.

Cesta A6 Rijeka-Zagreb na čvoru između Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila su usmjerena na staru cestu kroz Gorski kotar.

Sutra se na Jadranu očekuje jaka i olujna bura te tramontana. Najviše dnevne temperature će se kretati između 7 i 12°C.

Kako javlja Dalmacija danas, grmljavinsko nevrijeme u večernjim satima proširilo se i na Dalmaciju gdje su pale velike količine kiše.

Bura je donijela osjetan pad temperature zraka pa je tako na Dinari zabilježeno -5, a na Biokovu -4 °C. Javljaju i kako snijeg pada već iznad 500 metara nadmorske visine,primjerice u dijelovima Muća, u Sutini, Čačvini. Snijeg je počeo padati i Dubravi i Gornjem Sitnom na Mosoru, nedaleko od Splita.

Grmljavinsko nevrijeme donijelo je i tuču koja je padala po nekim dijelovima Hvara.

Ključne riječi

Komentara 2

PR
prajdali100
20:15 11.03.2019.

Fino vam je Vakula govorio...

DO
dopizdilomi
19:20 11.03.2019.

Nagla promjena vremena je zbog izbornih rezultata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije