Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

16 radnika Plive traži odštetu za oteto u SFRJ

Naslovnica Večernjeg
11.05.2017.
u 00:00

Odvjetnik Zoran Novaković rekao nam je da ima još 15 takvih predmeta, bivših dioničara Kaštela i Isisa, tvrtki iz kojih je nastala Pliva.

 U najkraćem mogućem roku, a najdulje do 5. kolovoza, prema odluci Ustavnog suda, nadležni gradski ured u Zagrebu morat će riješiti zahtjev za povrat oduzete imovine koji je Scipio Voina iz Splita podnio 1. srpnja 1997. godine. Riječ je o 3,33 % dionica nacionaliziranog poduzeća Kaštel, današnje Plive, koje su 1945. oduzete Voinovu djedu Dragutinu Perošu.

Slobodna Dalmacija je na svojoj naslovnici objavila izračun kako bi naknada za toliki udio, s obzirom na temeljni kapital Plive, mogla vrijediti 138 milijuna kuna. A to nije jedini takav zahtjev. Odvjetnik Zoran Novaković, do kojeg smo došli preko drugog ustavnosudskog predmeta, rekao nam je da ima još 15 takvih predmeta, bivših dioničara Kaštela i Isisa, tvrtki iz kojih je nastala Pliva. 

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od četvrtka ili prelistajte naše e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Stepinčevi nasljednici: Hrvatska dobiva vitezove Svetoga groba, na čelu Bozanić

>>Novi slučaj Watergate: Trump smijenio šefa FBI-ja koji je istraživao njegove veze s Rusima

>>Velika koalicija? HDZ-u ideja nije strana, u SDP-u podijeljeni

>>Počeo Eurosong: Sve ganuo Portugalac koji čeka transplantaciju srca

>>Mandžin uspon: Od stipendije od 1100 kuna do milijuna i slave

>>Na dar: Prilog Salate

Komentara 12

DU
Deleted user
08:53 11.05.2017.

U naslovu piše radnici plive a u članku nasljednici bivših dioničara poduzeća iz kojih je nastala pliva.pa ti budi pametan

DI
dino41
23:19 10.05.2017.

Kakve veze RH im s tim? Neka tuže Brozove potomke, kao i druge potomke ondašnjih komunističkih moćnika koji su donosili takve odluke.

VO
vorda400
06:36 11.05.2017.

Neka se jave novim ikonama desnice esih i hasanbegovicu oni budu sve dali ko pavelic italiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije