Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticaji

15 milijuna kuna kredita za lokalne projekte

gospić
Marko Čuljat
16.03.2010.
u 14:42

Prioritet u kreditiranju imat će mala i srednja gospodarstva, zadruge i trgovačka društva koja se bave proizvodnjom i proizvodnom djelatnošću.

Župan ličko-senjski Milan Jurković i direktorica Privredne banke Zagreb za Istru, Rijeku i Liku Zdravka Sukon potpisali su u Gospiću ugovor o provedbi projekata pod nazivom "Lokalni projekti malog gospodarstva“ čime su stvoreni uvjeti za objavu javnog natječaja poduzetnicima za kreditiranje njihovih projekata.

Riječ je o ukupno 15 milijuna kuna poticajnih kredita , a mala gospodarstva mogu uzeti od 200 tisuća kuna do najviše 5 milijuna kuna, odnosno od 35.000 kn do 200.000 kuna za lokalne projekte razvoja mikrokreditiranje.

Prioritet u kreditiranju imat će mala i srednja gospodarstva, zadruge i trgovačka društva koja se bave proizvodnjom i proizvodnom djelatnošću, a kamatna je stopa 4,7 posto što će dodatno subvencionirati županija, gradovi i općine.

Ličko-senjska županija prepoznala je poduzetništvo, mala i srednja gospodarstva kao grane razvoja Like još 1995. godine i do danas je plasirala 830 kredita u ukupnom iznosu od 190 milijuna kuna i tako otvorila 900 novih radnih mjesta.

To je doprinijelo da s ukupnim bruto društvenim proizvodom od 8039 eura Ličko-senjska županija zauzima peto mjesto među hrvatskim županijama.
Grad Gospić, primjera radi, osigurava dodatnu subvenciju kamata za korisnike kredita koja će iznositi 2,75 posto, što Gospić čini gradom s najnižom kamatnom stopom u RH.

Komentara 1

BA
barbarosa
16:29 18.03.2010.

opa !!!! stize lova! bit ce janjetine kod jure u prasini!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije