Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vecernji.hr

15 godina našeg internetskog portala

Foto: Vecernji.hr
1/3
11.11.2014.
u 07:50

U doba interneta i trenutačne komunikacije, Večernji list vjeran je svojoj osnovnoj zadaći: Donijeti vijest gdje god se čitatelj nalazio, na kiosku ili u svom domu, na mobitelu, tabletu, Facebooku ili Twitteru

Uz Večernji list često se povezuje pojam tradicije, no Večernjak je isto tako i inovator i pokretač novih trendova. Tome u prilog ide i Večernjakov portal koji je ove godine proslavio 15 godina od osnutka.

Portal Večernjeg lista pokrenut je 8. veljače 1999. godine na adresi www.vecernji-list.hr. U početku je internetsko izdanje sadržavalo samo izbor priča koje su objavljivane iz tiskanog izdanja Večernjaka.

Prve promjene dogodile su se već sljedeće, 2000. godine. Promijenili smo dizajn naših stranica, crvenu boju zamijenila je plava i stranice su vizualno postale preglednije. Tada smo prvi put počeli objavljivati “samostalne” sadržaje, nevezane uz tiskano izdanje.

Foto: Vecernji.hr

2000. godina

U listopadu 2001. godine, kada je Amerika napala Afganistan nakon terorističkog napada na SAD, Večernji list na svom portalu prvi put je uveo specijalne dnevne vijesti: praćenje američkog napada na Afganistan.

Godine 2004. internetsko izdanje Večernjeg lista ušlo je u novu fazu i u lipnju 2004., uoči Europskog prvenstva u Portugalu, puštena je redizajnirana stranica – Večernji je postao u punom smislu news portal.

Sljedeći korak bilo je uvođenje multimedijskih sadržaja, pa je Večernji list počeo objavljivati vlastite videovijesti koje su se, osim na računalima, mogle gledati i na mobitelima.

Od 2007. godine Večernjakov portal zamijenio je vecernji-list adresu s vecernji.hr. Pokrenuti su i specijalizirani portali za sport i šoubiz (Sportal i Klik.hr). Godine 2008. pokrenut je servis Blog.vecernji.hr koji je sve postojeće Večernjakove blogere objedinio na jednom mjestu.

Foto: Vecernji.hr

2007. godina

U 2009. uslijedio je novi redizajn koji je iznjedrio i prvi mobilni news portal u Hrvatskoj, koji 2010. godine osvaja nagradu Webfest za najbolji mobilni news portal u regiji. Iste je godine pokrenut i VLM – Večernjakova agencija vijesti (danas Newsroom) te Vecernji.ba – izdanje našeg portala za Bosnu i Hercegovinu.

Istodobno smo radili i na integraciji print i online redakcije.

U 2011. godini lansirali smo aplikaciju za novu online platformu – iPad, a u 2012. godini uveli VL Premium kao prvi medij s naplatom digitalnog sadržaja u Hrvatskoj.

Krajem 2013. godine napravili smo redizajn portala u modernom štihu. Novi Vecernji.hr je i prvi veliki news portal u Hrvatskoj u responsive tehnologiji kojom se prezentacija sadržaja prilagođava uređaju s kojeg pristupate stranicama.

– Povijest portala Večernjeg lista pokazuje da je često pionir u mnogim stvarima te da uvijek teži tome da ide ukorak s vremenom, a možemo slobodno reći i ispred svog vremena. Posljednjim redizajnom prije svega htjeli smo da portal Večernjeg lista pruži baš sve što danas treba čitateljima internetskih portala te su mjeseci koji su uslijedili pokazali da nam je to uspjelo jer smo stekli zavidan broj novih čitatelja i na ljestvici portala skočili sa sedmog na treće mjesto u Hrvatskoj. Mi u Večernjem listu itekako smo svjesni da nas samo stalne inovacije mogu dovesti na vrh i ondje nas održati te ćemo i dalje nastaviti tim tempom kako bi i u godinama koje slijede portal svim našim čitateljima pružao vrhunsko iskustvo čitanja – kaže glavni urednik portala Dario Markas.

>> Vecernji.hr treći najčitaniji portal u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije